Romania participa cu opt firme la ''Saptamana Verde'' de la Berlin

Data publicarii: 07-01-2007
Romania va participa cu opt firme la expozitia internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura 'Saptamana Verde'', care se va desfasura la Berlin in Germania, in perioada 19-28 ianuarie 2007. ''Ministerul Agriculturii va suporta din buget cheltuielile aferente participarii Romaniei la acest targ conform HG 1.911/2006', a declarat, vineri, Dan Motreanu, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Acesta a precizat ca alaturi de cele 8 firme va fi prezenta si Asociatia Nationala pentru Turim Rural, Ecologic si Cultural /ANTREC/.

Suma totala prevazuta in buget pentru organizarea pavilionului Romaniei la targul de Berlin se ridica la 750.000 lei.

Potrivit ministrului agriculturii, spatiul inchiriat si amenajat de MAPDR in cadrul expozitiei, de 140 mp, va fi pus la dispozitia firmelor participante cu titlu gratuit.

Saptamana Verde, organizata de Messe Berlin, va reuni in acest an, la cea de-a 72-a editie, peste 1.500 de expozanti din peste 50 de tari, care isi vor prezenta produsele pe o suprafata de 115.000 mp.

Saptamana Verde este un targ international unic in felul lui pentru industria alimentara si agricola, fructele, legumele, pestele, carnea si produsele din carne, produsele lactate, vinurile, berea, condimentele si plantele aromate ocupand un loc important in oferta generala. De asemenea, pe intreaga perioada a targului au loc o serie de manifestari si conferinte de profil care inlesnesc contactul si schimbul de informatii intre expozanti si participanti la acest targ.

Potrivit organizatorilor, la editia din 2007 sunt asteptati peste 400.000 de vizitatori. O atentie deosebita in cadrul editiei din acest an va fi acordata celor mai noi membri ai UE din Sud Estul Europei, Romania si Bulgaria.

Tinand cont de participarile din ultimii ani la Saptamana Verde, Romania va fi prezenta in 2007 cu miere de albine, produse bio (svaiter, cascaval, unt, zacuscai, magiun, etc), vinuri albe si rosii, dar si cu pachete turistice.

Rompres