Euro a fost cotat pentru jumatatea anului la 3,42 lei

Data publicarii: 08-01-2007
In ultima sedinta de tranzactionare din 2006, cea din 19 decembrie, investitorii din piata la termen de la Sibiu au tranzactionat raportul euro/leu cu scadenta martie la 3,49 lei iar pentru iunie la 3,5 lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aprecierea leului care a urmat a adus saptamana trecuta o scadere consistenta a preturilor futures. "Scaderea preturilor a fost miscare normala, insa investitorii din piata sibiana iau in calcul o volatilitate mai mare a cursului in acest an", declara un broker.

Primele tranzactii pe euro din acest an pentru scadenta iunie au fost realizate la 3,45 lei pentru ca apoi preturile sa scada la 3,42 lei.

Pentru martie preturile au coborat, initial, la 3,45 lei pentru ca apoi ele sa scada pana la 3,4150 lei.

In ceea ce priveste piata sibiana, in general, saptamana trecuta s-a observat o crestere a numarului de contracte, datorata volatilitatii preturilor la Bursa de Valori.
"Pe langa lichiditatea superioara perioadei similare de anul trecut, este vizibila perioada de acumulare prin care trece piata, prin deschiderea constanta de noi pozitii, observa un broker. Aceasta anunta o evolutie viitoare foarte interesanta a pietei".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: