Adrian Vasilescu: Bancile straine vor respecta regulile romanesti

Data publicarii: 11-01-2007
Adrian VasilescuBancile straine care isi vor deschide reprezentante in Romania, incepand cu acest an, vor trebui sa indeplineasca conditiile si sa respecte masurile bancii centrale desi nu mai au nevoie de licenta de la aceasta, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Bancile straine care isi vor deschide reprezentante in Romania, incepand cu acest an, vor trebui sa indeplineasca conditiile si masurile din sistemul bancar romanesc, desi nu mai au nevoie de licenta de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), a spus consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Bancile straine care vor veni in Romania, incepand cu acest an, nu mai au nevoie de licenta din partea Bancii Nationale a Romaniei. O simpla notificare a bancii centrale este suficienta, a precizat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a atas atentia ca, totusi, "bancile [straine] care vin [in Romania] trebuie sa indeplineasca conditiile si masurile din sistemul bancar in care intra", conform legii bancare ce respecta prevederile Uniunii Europene.

La randul lor, romanii pot sa ia credite de la bancile din Uniunea Europeana, inca din 2004, dar trebuie sa indeplineasca conditiile impuse de aceste banci.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: