Agentiile de recrutare cauta constructori si informaticieni

Data publicarii: 11-01-2007
Constructiile si IT-ul sunt domeniile care genereaza o cerere importanta de forta de munca, noteaza Adevarul. Specialistii in resurse umane sunt si ei cautati, indiferent de industria in care activeaza angajatorii. Spre exemplu, o agentie de recrutare britanica ofera un salariu anual de 40.000 pentru postul de director de resurse umane in Romania. Mare parte din ofertele de locuri de munca provin la acest inceput de an de pe piata constructiilor.

Foarte multi jucatori fie ca sunt developerii de proiecte imobiliare, arhitectii, proiectantii, firmele de constructii, furnizori de materiale de constructii sau firme de project management fac acum angajari. Sunt cautati inginerii, proiectanti si constructori, arhitectii si managerii de proiect. Pentru acest din urma post sunt valorizate cunostintele de software specific domeniului de activitate, subliniaza Liviu Constantinescu, manager al diviziei de executive search din Hart Human Resource Consulting.

Cerere mare de manageri de resurse umane

Experienta in domeniu, mai ales lucrarile finalizate si studiile tehnice specifice, sunt si ele puncte de diferentiere a candidatilor. Specialisti in vanzari sunt cautati de producatorii si distribuitorii de materiale de constructii, pentru dezvoltarea
 relatiei directe cu reselerii, firmele de constructii si developerii de real estate. In IT a continuat sa existe o cerere crescuta de specialisti. "Sunt cautati programatorii, cunoscatori de NET, SQL Server, SQL si limbaje de programare pentru dezvoltare de aplicatii web, dar si manageri de proiect, care au un rol deosebit de important in planificarea, urmarirea, coordonarea, controlul calitatii si gradului de realizare a etapelor proiectelor.

Specialistii si managerii de resurse umane sunt in continuare cautati de multe companii. Astazi este ultima zi pentru a aplica la pozitia de HR Manager deschisa de compania de recrutare britanica Orthus HR pentru candidatii europeni dispusi sa se mute in Romania. Potrivit anuntului publicat de portalul personneltoday.com, angajatorul este un retailer international care a achizitionat recent o afacere in tara. Salariul este de 40.000 de lire sterline la care se adauga beneficii.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: