Ma duc la film sau imi fac o asigurare?

Data publicarii: 11-01-2007
"Daca-i ordin, cu placere", este principiul dupa care actionam atunci cand e vorba de ceva obligatoriu, fie ea o asigurare auto sau o sarcina de serviciu, scrie Vasile Coman in Ghiseul Bancar. Legea sau contractul de munca sunt cele care ne induc aceasta "placere". In lipsa unor constrangeri, cand lucrurile devin facultative, locul legilor sau a contractelor este luat de ratiune sau mai adesea de sentimente, precum dragostea. Sentimentele fata de familie sau fata de cei dragi sunt exploatate si de firmele de asigurari, in incercarea de a ne convinge de ratiunea incheierii unei asigurari.

Asigurarea, ca expresie a dragostei fata de cei dragi, ei fiind protejati de firma de asigurare daca li se intampla ceva, este si leitmotivul companiei ING Asigurari in prezetarile produselor sale de asigurari.

"Asigurarile de viata sunt acele produse financiare care ne dau confortul de a sti ca familia si cei dragi vor fi protejati, chiar daca noi nu vom mai fi langa ei pentru a le purta de grija", se arata in prezentarea pachetului de protectie Smart.

Subtitlul prezentarii ne da un alt indiciu, si anume acela ca manifestarea dragostei fata de cei dragi printr-o asigurare nu este un lux, ci "la indemana ta".

Concret, cat de la indemana? Pai este vorba de "o asigurare mult mai accesibila decat credeai", spune ING.

Iata exemplul oferit:

"Haideti sa luam exemplul unui client imaginar ING si sa il urmarim cum isi alege un pachet Smart. Sa presupunem ca acest client are 30 de ani si a ales nivelul 1 al pachetului. In acest caz, ar trebui sa plateasca anual 100 RON, adica 8,3 RON pe luna, mai putin decat un bilet la film". Pentru cei cu varsta intre 31 si 40 de ani asigurarea costa 121 lei pe an, iar pentru cei mai batrani, intre 41 si 50 de ani, 185 de lei noi.

Durata contractului de asigurare este de cinci ani, asadar in total vom plati 500 de lei.

Dar cata "dragoste" vor primi cei dragi de la compania de asigurari, in cazul in care, Doamne Fereste, patesc ceva? Raspunsul e clar, bine stabilit in contract: 10.000 de lei in cazul primei variante de asigurare, cat pretul biletului la film, adica 100 de lei anual.

Atentie la riscurile acoperite de asigurare

Cum dragostea nu exista peste tot si nu se poate face oricand, la fel si asigurarea nu acopera orice riscuri. E bine de stiut, atunci cand incheiati o asigurare, ce tip de riscuri acopera, mai precis care sunt cazurile in care compania de asigurari plateste despagubiri celor dragi.

In cazul nostru, de cei 10.000 de lei va beneficia familia in cazul nefericit in care voi muri, nu conteaza cauza, fie el si intr-un accident. Cu o viata suntem toti datori, nu? Daca scap de doamna in negru si ajung in spital in urma unui accident, ING imi va plati 50 de lei pe ziua de spitalizare. Daca e grav si trebuie sa fiu operat, compania de asigurari va plati doctorilor 500 de lei pentru interventia chirurgicala. E cam la limita pentru cat se baga acum in buzunar unui doctor pentru o operatie.

Dar haideti sa fim optimisti, ca viata e frumoasa iar afara e soare. Si sa ne gandim la cei dragi...Dar daca lor li se intampla ceva? Si eu trebuie sa fiu protejat, nu-i asa?

Asa ca pot opta pentru un pachet de asigurare pentru cuplu, in care persoanele asigurare sunt eu si sotia. Ba chiar pot include in pachet si copiii, care vor beneficia de acoperire pentru riscurile de spitalizare si interventie chirurgicala din accident.

Iar pentru fi convins pe deplin de dragostea firmei de asigurari, aceasta imi da, ce altceva, decat niste garantii, si anume: sumele asigurate sunt garantate din momentul incheierii politei; ele vor creste anual fara ca prima de asigurare sa se modifice. Si primele de asigurare sunt garantate si vor ramane constante pe durata contractului, se angajeaza ING.

Ce-as putea sa mai spun? Ma duc la film sau imi fac o asigurare? Daca pierd filmul de saptamana asta, il pot vedea pe DVD.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: