Aviz favorabil pentru bugetul pe 2018 al Secretariatului General al Guvernului

Data publicarii: 12-12-2017 | Economie

Bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a fost avizat favorabil, cu majoritate de voturi de catre comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede o alocare pentru SGG de 1,336 miliarde de lei, în creștere cu 24,78% față de execuția preliminată din anul anterior.

În marja acestui buget, cheltuielile curente sunt estimate la 1,292 miliarde de lei, cu 21,31% peste cuantumul din 2017, în timp ce cheltuielile de personal se situează la valoarea de 249,632 milioane de lei (+8,32%).

De asemenea, pentru Bunuri și Servicii este prevăzută suma de 80,217 milioane lei, în scădere cu 5,97%. În ceea ce privește proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) aferente cadrului financiar 2014 — 2020, creditele bugetare se ridică 163,319 milioane de lei (+564,47% față de anul precedent).

Instituțiile aflate în coordonarea, subordinea sau finanțate prin bugetul SGG sunt: Institutul Național de Statistică, Agenția Națională pentru Romi, Departamentul pentru Lupta Antifraudă, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, Agenția Națională Anti-Doping, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", Secretariatul de Stat pentru Culte, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Centrul Național de Cultură al Romilor Romano — Kher, Laboratorul de control doping și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: