Olguta Vasilescu: Legea privind violenta in familie va fi modificata foarte curand

Data publicarii: 30-01-2018 | Economie

Proiectul de modificare a legii privind violenta în familie se afla pe lantul de avizare si va fi transmis foarte curând la Parlament, a declarat, luni, ministrul propus al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, dupa audierile din comisiile de specialitate din Parlament.

Ea a fost întrebata cum comenteaza faptul ca a fost posibil sa se ajunga la situatia crimei de vineri, când directoarea unei gradinite a fost înjunghiata de sotul sau, pe numele caruia era emis un ordin de protectie.

"Nu cred ca este momentul sa comentez eu acest lucru. Sigur ca este o întâmplare oribila si ca statul român trebuie sa-si activeze toate mecanismele astfel încât un astfel de lucru sa nu se mai întâmple", a spus Vasilescu.

În legatura cu proiectul de modificare a legii privind combaterea violentei în familie, ea a aratat ca Ministerul Muncii si cel al Justitiei au reusit sa ajunga la o forma care sa protejeze femeile, dar si sa evite riscul ca România sa fie data în judecata la CEDO de catre agresori.

"Am avut foarte, foarte lungi dezbateri cu Ministerul Justitiei pe aceasta tema ca sa putem sa scoatem o forma buna a legii, astfel încât sa protejeze femeile, dar în acelasi timp sa nu ajungem cu România în stadiul de a fi condamnata la CEDO. Am gasit o solutie astfel încât sa nu riscam procese. Veti vedea, legislatia va aparea foarte curând în Parlament, ea este în circuitul de avizare si forma finala va fi transmisa Parlamentului", a explicat ministrul propus.

Vasilescu a refuzat sa ofere detalii despre solutia gasita, repetând ca proiectul este înca în circuitul de avizare, prin urmare ar putea fi modificat.

Lia Olguta Vasilescu a fost a fost validata de comisiile reunite de specialitate pentru functia de ministrul al Muncii cu 30 voturi pentru, 15 împotriva si doua abtineri.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: