Cea mai scumpa casa din Europa valoreaza 115 milioane euro

Data publicarii: 15-01-2007
O vila din Marea Britanie, care depaseste ca marime Palatul Buckingham, este cea mai scumpa casa din Europa, avand o valoare de aproximativ 115 milioane de euro, potrivit El Mundo, care citeaza un site spaniol dedicat lumii luxului. Vila, construita in stil georgian, se afla la 45 de kilometri de Londra si are dimensiuni impresionante: 4.400 de metri patrati si gradini cu o suprafata de peste 58.000 de metri patrati, proprietatea depasind ca dimensiuni palatele Buckingham si Hampton Court impreuna.

Casa a fost construita in secolul al XIX-lea si este situata in "triunghiul imobiliar de aur" format din localitatile Ascot, Runnymede si Weybridge din seculara padure Windsor, in apropierea resedintei reginei Elisabeta a II-a si a starului pop Elton John.

Proprietatea este impartita in patru mari unitati, avand cu cel mai modern sistem anti-furt, inclusiv o camera blindata care poate face fata oricarui atac terorist, o piscina de dimensiuni olimpice si alte cinci de dimensiuni mai mici, mozaicuri din marmura si aur, precum si o pista de aterizare pentru avioane particulare.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: