Salariul minim de 880 lei in contractul de munca, pentru intelectuali

Data publicarii: 16-01-2007
Salariul minim pentru angajatii cu studii superioare trebuie sa fie, de la 1 ianuarie, de minimum 880 de lei (8,8 milioane lei vechi), a declarat, ieri, pentru Adevarul, Ovidiu Jurca, vicepresedintele Blocului National Sindical. "Pentru salariatul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare, coeficientul de ierarhizare este 2. Astfel, salariatul trebuie sa primeasca de doua ori salariul minim negociat pe societate, care nu poate fi mai mic decat cel minim la nivel national, de 440 de lei", a explicat Jurca.

Contractul colectiv de munca unic la nivel national este in curs de publicare in Monitorul Oficial, partea a cincea. Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, ne-a declarat ca noul contract de munca unic la nivel national, pentru anii 2007-2011, a fost inregistrat la minister la 29 decembrie, data intrarii in vigoare, prevederile urmand sa se aplice de la 1 ianuarie.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat ca nu este la curent cu asemenea prevederi. "Mi se pare usor desuet jocul de-a salariul minim, cand in Romania cresterea salariala a batut de nu stiu cate ori cresterea inflatiei. In Romania nu mai este excedent de forta de munca, care sa determine sindicatele sa protejeze oamenii. Traim intr-o epoca in care este criza de forta de munca calificata, in care faci tot ce poti sa pastrezi oamenii buni", a spus Pogonaru.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: