Afaceri ieftine si curate

Data publicarii: 16-01-2007
Afaceri ieftine si curateCu 200 de lei curatenia devine o treaba de specialisti. Concluzia? Cerere mare, mon cher, noteaza Banii Nostri. Serviciile de curatenie devin astfel o afacere tentanta. Ariel Cleaning Services e o afacere demarata in urma cu doi ani. Indragostiti de curatenie, s-au incapatanat sa demonstreze ca a da cu matura poate fi o arta. O arta care face bani frumosi. Afacerea le-a mers, iar in 2006 au optat pentru dezvoltarea in sistem de franciza. Oricine poate savura reteta succesului lor. Cei interesati nu s-au lasat asteptati. Acum si in Iasi, Galati, Braila sau Alba Iulia, echipe cu uniforme "Ariel Cleaning Services" se straduiesc sa demonstreze cat de rentabila poate fi dereticarea. Franciza a ajus si prin Constanta, chiar si Bucuresti. Evolutia se datoreaza in primul rand datorita investitie relativ mici. Cu doar 17.000 de euro te poti apuca oricand de treaba, iar afacerea aduce in medie un profit minim de 30%. Renteaza, asadar.

Cresteri sigure

Cu 17.000 de euro ai putea sa-ti iei o masina bunicica sau sa demarezi o afacere. Tu alegi. Doar ca ultima varianta poate aduce si profit. Pentru a conduce propria ta firma "Ariel Cleaning Service" platesti 10.000 de euro initial. Mai dai pana in 7.000 de euro pe echipamente si amenajarea unui spatiu. Poti iesi chiar mai ieftin daca dispui de cateva din dotarile necesare. Perioada maxima de amortizare a investitiei conform lui Emil Grecu, manager Ariel Cleaning Services, ajunge la maxim 2 ani. Poate fi si mai mica. "E o concurenta acerba in domeniu, dar si cererea e mare. Oricum, in medie se poate obtine anual un profit de 30%. Urmeaza sa ne implicam si noi in a ajuta francizatii sa-si construiasca o baza solida de clienti mergand pe la diverse institutii in care sa ne promovam serviciile", precizeaza Grecu. Mai e un avantaj. Toate serviciile de curatenie oferite sunt ecologice si nepoluante. In ton cu moda. Utilajele moderne folosite va pot conferi un alt atu semnificativ. Franciza este disponibila prin agentia de brokeraj CHR Consulting.

Mai putine lucruri prin casa, servicii mai ieftine

Emil Grecu e de parere ca preturile serviciilor oferite de astfel de firme de curatenie au devenit din ce in ce mai accesibile. "In medie pentru curatarea unui apartament se paltesc 200-300 de lei. Pentru multe categorii a devenit ceva accesibil. Din acest motiv cred ca afacerea ar putea prinde chiar si in orase mai mici. Acum ne gandim chiar sa negociem servicii de curatenie si pentru scari de bloc". Costurile serviciilor oferite pot creste atunci cand munca depusa de cei solicitati se dovedeste anevoiaosa. "De multe ori pretul serviciilor creste atunci cand depunem o activitate mai complicata. Un laborator plin de eprubete care trebuie curatate va fi cu siguranta mai scump. Am avut o solicitare chiar de la un scriitor care ne-a solicitat sa-i curatam circa 5.000 de volume separat. Aici nu mai putem vorbi de servicii de 300 de lei", precizeaza Grecu.

Franciza in cifre

Investitie totala: 17.000 euro
Taxa de franciza: 10.000 de euro
Redeventa: 2% din cifra de afaceri
Durata contractului: 5 ani
Amortizare investitie: 1-2 ani
Profit mediu estimat: 30%

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: