Regulamentul CNVM si noua lege a societatilor comerciale se contrazic

Data publicarii: 18-01-2007
Noua Lege a societatilor comerciale si Regulamentul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) cer termene maxime diferite pentru publicarea convocatorului pentru adunarea generala, insa legea primeaza in fata oricarei norme, a spus, miercuri, avocatul D & B David si Baias, Catalin Oroviceanu. Noua lege a societatilor comerciale impune ca adunarea generala sa aiba loc in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, insa acest termen este diferit de cel al regulilor CNVM, care impun 25 de zile. "Regulamentul CNVM, mai mult sau mai putin, legal", a spus Oroviceanu, motivandu-si afirmatia prin faptul ca nu exista nicio mentiune speciala prevazuta in noua lege a societatilor comerciale.

"Legea va prevala si vom avea un termen de 30 de zile de la publicare", a mai spus avocatul D&B. Astel, potrivit lui, inclusiv societatile listate vor putea sa "incalce" regulamentul CNVM, deoarece legea permite, la acest capitol, ca o adunare generala sa aiba loc la 30 de zile de la convocatorul din Monitor.

Regulamentul CNVM numarul 1 din 2006 prevede ca adunarile generale sa aiba loc in termen de 25 de zile de la publicarea oficiala din Monitorul Oficial.

Declaratii au fost facute in cadrul cadrul unei conferinte a D&B David si Baias si PricewaterhouseCoopers (PwC). Avocatii D&B si analistii au prezentat cele mai recente modificari aduse legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale la sfarsitul anului trecut, precum si noile prevederi ale codului fiscal in domeniul restructurarii societatilor comerciale. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial din 28 noiembrie 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: