Membrii Comisiei de privatizare de la Daewoo nu vor fi remunerati

Data publicarii: 18-01-2007
Membrii Comisiei de privatizare de la Daewoo nu vor fi remuneratiMembrii Comisiei de privatizare de la Daewoo desemnati saptamana trecuta de catre Guvern, prin hotarare de Guvern, respectiv ministrul finantelor, cel al transporturilor, al muncii, al economiei, presedintele si vicepresedintele AVAS si consilierul premierului, Razvan Orasanu nu vor fi platiti. "Absolut toti membrii Comisiei de privatizare a Daewoo desemnati saptamana trecuta de catre Guvern vor ramane in Comisie, dar nu vor fi platiti. Exista riscul depasirii calendarului de privatizare si pierderii interesului investitorilor. In urma, criticileor si atacurilor din presa, premierul Tariecanu a cerut ca membrii Comisiei sa nu mai fie platiti. Aceeasi pozitie au avut si Berceanu si Barbu, ministrii PD", a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Guvernul a decis, in sedinta de saptamana trecuta, infiintarea Comisiei de privatizare a Daewoo Craiova, al carei presedinte al fost numit ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, iar ca membrii ai Comisiei pe ministrii transportului, Radu Berceanu, cel al economiei, Varujan Vosganian, cel al muncii, Gheorghe Barbu, presedintele si vicepresedintele AVAS, Teodor Atanasiu, respectiv, Laszlo Gyerko. Din aceeasi comisie mai face parte si fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, actual consilier al premierului.

Ulterior, presedintele Basescu a criticat prezenta ministrilor in comisiile de privatizare si a cerut executivului sa urmeze exemplul membrilor Consiliului, care, pentru a nu fi in situatie de incompatibilitate, au renuntat la locurile lor de munca.

A doua zi dupa criticile aduse de catre presedinte, ministrii PD, respectiv Radu Berceanu si Gheorghe Barbu au anuntat, prin comunicate de presa, ca se retarg din Comisie.

In privinta remunerarii, primul care a lansat, la inceputul acestei saptamani, ideea prezentei in Comisia de privatizare a Daewoo fara a fi insa platit a fost ministrul liberal al finantelor, Sebastian Vladescu, desi acelasi ministru anunta, la sfarsitul saptamanii trecute, ca pentru prestatia sa din Comisia de privatizare de la CEC a primit chiar prea putini bani. Potrivit declaratiei de avere, ministrul finantelor a casigat, in 2006, aproape 180 de mii de lei (un miliard opt sute de milioane lei vechi) din activitatea de presedinte al comisiilor de privatizare de la CEC si BCR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: