90% din femei vor program flexibil la munca

Data publicarii: 18-01-2007
Cautand o mai buna echilibrare a vietii personale cu serviciul, din ce in ce mai multe femei cu functii medii si superioare negociaza cu succes un program flexibil de munca fara a-si reduce salariul, potrivit unui recent sondaj realizat de Simmons School, noteaza Banii Nostri. Totodata s-a revelat si modul in care femeile si barbatii isi gestioneaza carierele, dovedindu-se ca mentalitatea ca femeia e cea care trebuie sa renunte la serviciu pentru a se ocupa de probleme casnice este din ce in ce mai putin intalnita, fapt determinat in parte si de criza specialistilor si a oamenilor talentati in anumite activitati. Acum tot mai putine femei sunt obligate sa renunte la servicu pentru a se ocupa de familie.

Din cele peste 400 de femei chestionate, mai mult de 90% spun ca au optat pentru un program flexibil in unele momente din cariera lor, care includea fie o reducere a sarcinilor, fie aranjarea programului in functie de propriile nevoi.

88% din femeile chestionate au spus ca orele flexibile le permit sa munceasca full-time, fara a-si neglija, totodata, problemele personale. Potrivit studiului, angajatele care aleg un program flexibil castiga aproape la fel de mult ca cele cu un program fix. Aproximativ 85% din respondenti au declarat ca aduc cel putin jumatate din veniturile casnice.

In plus, studiul a aratat ca femeilor care li se permit un program flexibil, sunt mult mai loiale fata de angajatori. "Se prefigureaza o criza a mainii de lucru in viitor, iar programul flexibil oferit la angajare ar fi principala strategie pentru atragerea fortei de munca de calitate", spun realizatorii studiului.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: