Clientii Raiffeisen Bank Ungaria, tinta unui atac de phishing

Data publicarii: 19-01-2007
Dupa ce au atacat site-ul Raiffeisen Online din Romania, piratii Internet-ului au trecut la Raiffeisen Ungaria. Astfel, clientii bancii din Ungaria au constituit miercuri tinta unui atac de tip phishing. Atacul a fost atat de puternic, incat banca a oprit temporar pagina principala a site-ului Raiffeisen Ungaria, scrie cotidianul Magyar Hirlap. Acesta nu este primul atac asupra clientilor maghiari ai Raiffeisen, atacuri similare avand loc si la sfarsitul anului trecut. Piratii au compus pagini de internet false (asemanatoare cu cele reale ale Raiffeisen), pentru a obtine parole si informatii despre cardurile clientilor. In ciuda avertismentelor pe care banca le-a transmis clientilor sai, 15 persoane au cazut prada. Pagubele aduse asupra conturilor clientilor jefuiti se ridica la 10 milioane de forinti (aproximativ 39.000 euro).

Politia a retinut deja doi suspecti, dar investigatiile continua, deoarece se banuieste ca este o retea mai vasta de infractori care a ajutat la realizarea transferului de bani.

caboodle.hu

Reamintim cititorilor BankNews.ro, clienti ai Raiffeisen Bank, ca si in Romania, in luna decembrie, au existat atacuri similare asupra aplicatiei de Online Banking a Raiffeisen Bank, atacatorii incercand sa fure datele personale ale clientilor.

Oficialii Raiffeisen i-au sfatuit pe cei care primesc un link care duce catre o pagina similara cu cea de Internet Banking a Raiffeisen Bank, sa nu completeze cu datele personale niciun formular prezent in pagina respectiva. Detalii precum numele de utilizator, parola sau PIN sunt confidentiale, iar banca nu o sa va trimita mesaje e-mail sa introduceti date personale! Nici nu o sa va sune!

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: