Investitie de peste 100 milioane lei in modernizarea bulevardului Expozitiei

Data publicarii: 19-01-2007
Proiectul Municipalitatii privind modernizarea infrastructurii bulevardului Expozitiei presupune o investitie de 104,8 milioane lei (30,2 milioane euro), finantare care va fi asigurata din bugetul CGMB, potrivit unei hotarari aprobate de consilierii municipali in sedinta de joi. Proiectul "Modernizare si supralargire- bulevarul Expozitiei", aprobat in sedinta de joi, de consilierii municipali vizeaza lucrari de drum pentru a aduce bulevardul Expozitiei la patru benzi de circulatie, precum si la lucrari de refacere a trotuarelor, a spatiilor verzi si a accesului auto existent si de racordare la noul profil al intersectiei. In acest sens, bulevardul va fi transformat din strada de categoria a doua, in strada de categoria intai.

Valoarea totala a investitiei, a carei durata de realizare este de un an, se ridica la 104,8 miloane lei (30,2 milioane euro), iar finantarea se va face de la bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti(CGMB).

Tot in sedinta de joi,  consilierii municipali au aprobat patru hotarari in baza carora lucrarile de interes local "Strapungere Strada 1 Mai (fosta Compozitorilor)", "Nod intermodal Razoare", "Penetratie Bulevardul Timisoara", "Modernizare si supralargire Bulevardul Expozitiei" au fost declarate de utilitate publica. Astfel, in zonele incluse in aceste proiecte ale Municipalitatii se va putea trece la exproprieri.

Referitor la programul care priveste bulevardul Expozitiei, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu a declarat, joi, ca aici nu  vor exista oameni expropriati, pentru ca acolo este domeniu public. "In privinta celorlalte zone, nu se stie deocamdata cate proprietati vor fi afectate, dar va asigur ca se va merge pe legea publica si cei expropriati vor fi despagubiti", a mai spus Murgeanu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: