AEGON si Banca Transilvania se aliaza pe piata pensiilor private

Data publicarii: 19-01-2007
AEGON si BTCompania olandeza AEGON si Banca Transilvania au semnat azi un acord pentru infiintarea unei companii de pensii private in Romania. Compania mixta, in care fiecare dintre cei doi asociati va detine 50% din capital (5 milioane de euro in total), va fi lansata in vara acestui an, anticipand introducerea sistemului obligatoriu de pensii private incepand cu 2008. In plus, AEGON va infiinta in Romania o companie de asigurari de viata, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse co-branded, prin intermediul celor peste 340 de unitati ale bancii. Compania de pensii va avea sediul central in Cluj-Napoca.

Din 2008, contributia la fondurile de pensii private va fi obligatorie pentru tinerii in varsta de pana la 35 de ani, pentru cei cu varsta cuprinsa intre 35-45 de ani, optiunea fiind facultativa. Oficialii estimeaza ca sunt necesari minim 30 de ani de contributie, pentru a putea avea la varsta pensionarii, o remuneratie decenta. La inceput, contributia va fi de 2,5% din salariul brut, procent care va creste cu 0,5% pe an, si va ajunge in 2015 la 6%. Potrivit legii, administratorii de fonduri de pensii pot percepe un comision anual de maxim 2% din valoarea contributiilor colectate la fondul de pensii si un comision lunar de maxim 0,05% din valoarea activului net al fondului de pensii.

Aegon: Romania are potential de piata in domeniul pensiilor private si al asigurarilor de viata

"Motivul pentru care Aegon a ales sa vina in Romania este marele potential de piata al acesteia in domeniul pensiilor private si al asigurarilor de viata. Recenta aderare a Romaniei la UE, reforma pensiilor, aflata in curs de desfasurare, precum si cresterea economica solida a tarii, au constituit alte argumente pentru intrarea noastra pe piata ", a declarat Alexander R. Wynaendts din partea companiei olandeze Aegon.

Robert C. Rekkers: "If you can't beat them, join them"

Presedintele BT (Banca Transilvania) - Robert C. Rekkers

Presedintele BT s-a declarat increzator in mariajul cu Aegon. "Banca Transilvania, emblema Grupului Financiar BT, este un jucator activ pe piata financiara din Romania, oferind o gama completa de produse si servicii financiar-bancare. Si de aceasta data, prin asocierea cu AEGON in vederea infiintarii unei companii mixte de pensii private, suntem promotori in Romania, adaugand astfel valoare pentru clientii si actionarii nostri", a declarat Rekkers.   

Aegon BT vrea sa ajunga in top 3 al administratorilor de pensii private

Robert C. Rekkers si Alexander R. Wynaendts la semnarea parteneriatului AEGON BT

"Parteneriatul pe care ni l-am propus cu Banca Transilvania, alaturi de recenta noastra achizitie, o companie de gestionare de fonduri de pensii private din Polonia, va consolida semnificativ prezenta noastra pe piata de pensii din Europa Centrala si de Est", afirma Dr. Gabor Kepecs, Director General AEGON, Europa Centrala si de Est, care va coordona din partea AEGON, demararea activitatii noii companii mixte. "Suntem nerabdatori sa combinam experienta AEGON in furnizarea de solutii inovative privind asigurarile de viata si pensiile, cu reputatia solida si capacitatile extinse de distributie ale Bancii Transilvania, in vederea valorificarii la maximum a oportunitatilor de pe piata romaneasca".

Acesta a adaugat ca Aegon BT isi propune sa devina unul dintre principalii administratori ai pensiilor private din Romania. "Preconizam pentru sfarsitul lunii februarie definitivarea tranzactiei, moment cand se vor stabili conducerea executiva a societatii, precum si structura de organizare a acesteia", a mai spus Kepecs.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: