Cum sa-ti calculezi gratuit bugetul de familie cu Yahoo Finance

Data publicarii: 23-01-2007
Cei care folosesc interfata in franceza sau engleza pot fi consiliati financiar, fiind indicate cele mai potrivite variante de investitii si posibilitatile de a face reduceri de cheltuieli, pe baza unui buget dat, noteaza cotidianul Gandul. Calculator de rate, planificarea unui buget sau chiar calculul impozitelor - toate acestea sunt posibile gratuit gratie portalului lansat la finele saptamanii trecute de catre Yahoo.com. Inconvenientul pentru utilizatorul roman este insa acela ca in cadrul tabelelor folosite de Yahoo Finance sunt trecute si "impozitele federale" pe care americanii le folosesc, dar europenii nu. Surse din domeniu afirma ca serviciile ar putea fi adaptate sistemului romanesc de taxare in circa 3-5 ani.

Oricum, cei care folosesc interfata in engleza ori franceza pot fi, cu mici amendamente, consiliati financiar. De pilda, in cazul calculului bugetului personal, Yahoo Finance calculeaza ponderile cheltuielilor, indicand "varfurile" care ar putea fi reduse, ori recomanda posibilitati de investitii adaptate bugetului fiecaruia."Nu toti utilizatorii administreaza un portofoliu de investitii, dar cu totii avem un plan financiar. Noul site reprezinta o oportunitate uriasa de extindere pentru Yahoo Finance, dincolo de domeniul ofertelor de investitii", a afirmat directorul general al Yahoo Finance, Peggy White.

Marele rival al Yahoo, Google, a lansat la randul lui in martie 2006 un portal asemanator, insa fara prea mare succes, Google Finance avand o cota de piata de numai 0,78%, fata de cele 37,3% ale Yahoo, si alte 12 la suta ale portalului MSN Money. Google Finance este vizitat de mai putin de un milion de utilizatori lunar (fata de cele circa 13 milioane de vizitatori ale Yahoo.com), insa proprietarii site-ului pregatesc o lovitura rivalilor de la Yahoo. "Vom lansa o ofensiva care sa includa servicii gratuite acolo unde Yahoo sau alte site-uri le ofera contra cost" , spun oficiali ai Google.

Batalia se duce pe incercarea de a oferi in timp real cotatiile cursurilor de la marile burse din lume, acest serviciu costand in prezent intre 10-13 dolari lunar, fiind gratuit numai pentru cei care accepta o intarziere a afisarii datelor de circa 15 minute fata de afisarea in timp real. Pentru cei mai putin initiati in tehnicile investitionale ori de economii, Yahoo Finance pune la dispozitie un sistem asemanator chat-ului, cu continut video inclus.

De altfel, ABC.com, CNN.com, Forbes.com si SmartMoney s-au declarat de acord sa ofere clipuri cu continut informational specific mediului de business. Oficialii Yahoo au mai precizat ca intentioneaza sa ofere posibilitatea preluarii pe bloguri a informatiilor de pe site, inclusiv tabele si grafice. Mai mult, Yahoo Finance ofera o aplicatie care le permite utilizatorilor sa adauge diverse evenimente legate de activitatile bursiere ale companiilor in calendarul propriu, precum si sa compare mai usor rezultatele financiare ale firmelor de care sunt interesati cu cele ale competitorilor.

Citeste tot articolul in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: