Ce poti face cu un card de debit in lei

Data publicarii: 23-01-2007
Cu carduri de la banca poti face si transferuri on-line sau de pe telefonul mobil ori plati la comercianti. Institutiile care ofera intreaga gama de servicii sunt putine. Cele mai multe banci au ales sa ofere servicii de Internet Banking, care permit clientilor sa faca tot felul de operatiuni din contul curent atasat cardului. Cu toate cardurile pot fi achitate sume la comercianti sau la cei care presteaza diferite servicii in cazul in care este instalat un POS, iar de la bancomate poate fi retras numerar.

Nu toti clientii bancilor isi pot achita facturile la bancomat. In primul rand, nu toate institutiile ofera clientilor care au carduri aceasta posibilitate, iar restul o fac numai in cazul unui numar limitat de furnizori. Primii pe lista sunt cei doi mari operatori de telefonie mobila.

O serie de banci si-au dezvoltat servicii de Internet Banking - clientii pot face operatiuni on-line - sau Mobile Banking - clientii pot face operatiuni de pe telefonul mobil. Serviciile sunt oferite de banca de cele mai multe ori pe baza de abonament, dar merita.

In cazul serviciilor on-line, operatiunile ce pot fi facute din fata computerului te scutesc, in mod real, de drumuri la banca. Transferuri bancare de pe telefonul mobil pot efectua numai clientii a trei banci,  doar daca acceseaza si acest serviciu.

In cazul altor banci, clientii pot obtine informatii numai despre operatiuni efectuate cu cardul sau despre cati bani mai au in cont. Asa se intampla in cazul clientilor BCR sau Bancpost, de exemplu.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: