107.500 tranzactii online cu carduri 3D Secure in 2006

Data publicarii: 24-01-2007
In cursul anului 2006, RomCard a procesat in regim 3D Secure 107.551 de tranzactii de plati online cu cardul bancar, in valoare de 9,6 milioane Euro (la cursul aferent sfarsitului de perioada), se arata intr-un comunicat de presa No-Cash remis Banknews.ro. Aproximativ 70% din tranzactiile de plata on-line de pe Internet procesate de catre Romcard au fost realizate cu carduri emise in RON. Volumele raportate de RomCard denota ca avem de a face cu un comert electronic efectuat in marea majoritate pe carduri romanesti, insa nu neaparat din magazine virtuale romanesti.

Luna decembrie a marcat varful in ceea ce priveste numarul de tranzactii si volumul de tranzactionare doar pe cardurile emise in RON. Pentru cardurile emise in USD si EUR cele mai bune performante s-au realizat in lunile iulie si respectiv noiembrie.

Veniturile incasate de catre bancile acceptatoare (BCR, RZB, HVB-Tiriac si BRD) care au implementat standardul 3D Secure si integratorii de comert electronic (Dot Commerce, Gecad ePayment si C-Solution) s-au ridicat la peste 350.000 Euro - cat reprezinta aplicarea unui comision de 4% asupra volumului de tranzactionare inregistrat in 2006.


sursa: RomCard

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: