Volksbank: Vom ajunge anul acesta la cota 1.100 de angajati

Data publicarii: 24-01-2007
Bancile romanesti recruteaza in ton cu cresterea pietei chiar daca specialistii afirma ca lipsa fortei de munca in domeniul financiar-bancar incepe sa se contureze, iar odata cu recenta intrare a Romaniei in Uniunea Europeana aceasta lipsa se va acutiza. Numarul de sucursale bancare a crescut anul trecut cu 30%, iar pentru 2007 jucatorii din sistem estimeaza o marsare in deschiderea de noi unitati ceea ce va duce si la cresterea numarului de angajati, noteaza Wall-Street. Astfel, Volksbank Romania anunta ca va continua si in anul 2007 aceeasi politica de dezvoltare a retelei teritoriale pe care a aplicat-o si in anul 2006. Volksbank intentioneaza sa deschida anul acesta inca 50 de sucursale atat in Bucuresti cat si in teritoriu.

Acest lucru este posibil numai cu ajutorul echipei departamentului resurse umane compus din 5 persoane cat si cu ajutorul departamentului administrativ compus din 10 persoane. "Numarul de angajati va creste proportional cu numarul de noi sucursale care urmeaza, sa se deschida, respectiv de la un numar de 735 de angajati in acest moment la sfarsitul anului numarul acestora va ajunge la 1.100", a declarat pentru Wall-Street Dana Barsan, Specialist Resurse Umane Volskbank Romania.

Potrivit Danei Barsan, numai de la inceputul anului s-au facut deja peste 40 de recrutari atat pentru sucursale cat si pentru sediul central. Insa cum isi recruteaza Volskbank angajatii? Pentru atingerea obiectivelor sale, banca foloseste toate canalele si metodele de recrutare de la promovarea interna, care este preferata altor metode, la anunturi in ziare, pe site-uri specializate de recrutare sau head-hunting.

Cele mai cautate posturi in cadrul bancii sunt pozitiile cheie cum ar fi in departamentele de vanzari, dar si cele de new entry. Principalele calitati pe care le cauta compania la viitorii angajati sunt orientarea catre client, abilitatile de comunicare, planificare si organizare, spiritul de echipa si initiativa.

Faptul ca piata muncii este libera si ca intreg sistemul bancar din Romania cunoaste o dezvoltare rapida determina o anumita fluctuatie de personal in orice organizatie din acest sector. Tinand totusi cont de dezvoltarea rapida a pietei bancare din Romania, a fuziunilor, achizitiilor, cat si deschiderilor de noi banci, Volksbank Romania a reusit sa mentina o fluctuatie a personalului sub 10% pe an.

Fluctuatia de personal exista, iar motivele pentru care oamenii parasesc organizatia sunt dorinta de crestere foarte rapida pe scara ierarhica. "Mai mult, recrutarea pentru pozitii cu experienta devine din ce in ce mai dificila, iar persoane potrivite pentru pozitii in departamente precum departamentul de trezorerie, IT, credite documentare sau pentru pozitii de director de sucursala este uneori chiar foarte dificil de realizat", conchide Dana Barsan.

Wall-Street.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: