Reintroducerea ''bulinei rosii'' poate determina o scadere a chiriilor

Data publicarii: 24-01-2007
Reintroducerea bulinei rosiiPremierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, ca imobilele cu risc seismic ridicat trebuie sa fie marcate din nou, "cu toate consecintele pe piata imobiliara", astfel incat cetatenii sa fie clar avertizati despre posibilele efecte ale unui cutremur, noteaza Adevarul. Reintroducerea sistemului de marcare cu bulina rosie a blocurilor cu risc seismic ridicat ar putea determina o scadere cu pana la 10% a chiriilor pentru locuinte din aceste imobile si, simultan, o crestere similara a tarifelor pentru spatiile din cladirile invecinate, afirma specialistii imobiliari.

Premierul a aratat, la prezentarea bilantului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, ca Executivul se confrunta in continuare cu dificultati in relatia cu cetatenii care nu au "responsabilitatea necesara" pentru a intelege necesitatea consolidarii imobilelor cu risc seismic ridicat si a sustinut marcarea acestor cladiri, "cu toate consecintele pe piata imobiliara".

"Masura ar putea avea un efect psihologic, prin scaderea chiriilor cu maximum 10% fata de nivelul actual. Potentialii chiriasi, vazand bulina rosie, ar putea evita acele blocuri si se vor orienta catre cladirile invecinate, mai sigure in cazul unui cutremur", a declarat directorul general al agentiei imobiliare Intermedias, Ion Radu Zilisteanu. Marcarea imobilelor nu va avea insa efect asupra preturilor de vanzare, deoarece potentialii cumparatori consulta atent lista cladirilor cu grad seismic ridicat inaintea unei tranzactii si se informeaza din timp asupra riscurilor, afirma sursa citata.

Citeste tot articolul in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: