UE: Firmele mici platesc prea mult pentru asigurari

Data publicarii: 24-01-2007
Firmele de mici dimensiuni ar putea beneficia de asigurari mai ieftine daca pe piata foarte fragmentata a asigurarilor din Uniunii Europene concurenta ar fi mai acerba, a declarat miercuri Comisia Europeana, relateaza Reuters. Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, a declarat ca in anumite state membre companiile de asigurari beneficiaza de o profitabilitate mai mare in cazul asigurarilor incheiate cu firmele de dimensiuni mici si mijlocii, sugerand ca in acest caz concurenta ar fi mai mare decat in cazul asigurarilor pentru companiile mari.

"Constatarile preliminare ale anchetei desfasurate de Comisie asupra sectorului asigurarilor pentru companii au indentificat o serie de factori care ar putea impiedica piata sa isi desfasoare activitatea la randament maxim", a declarat Kroes intr-un comunicat.

Firmele de dimensiuni mici acopera marea parte a sectorului de afaceri din Uniunea Europeana.

Avocatii au precizat ca aceasta ancheta vine dupa investigatia declansata de Comisia Europeana asupra industriei de asigurari aviatice, dupa atacurile de la 11 septembrie 2001.

Organul executiv al UE a analizat si investigatia realizata de procurorul general al statului New York, Eliot Spitzer, asupra unor posibile aranjamente frauduloase intre companiile de asigurare si un broker.

Printre celelalte constatari preliminare ale anchetei se numara: contractele de asigurari pe termen lung si retelele de distributie reduc capacitatile de functionare ale mediului competitional, in special in Austria, Italia, Olanda si Slovenia; anumiti intermediari de asigurari ar putea avea conflicte de interese prin oferta de consiliere atat clientilor cat si companiilor de asigurare; exista indoieli legate de justificarea gradului de cooperare intre companiile de asigurari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: