Salariile functionarilor publici vor creste cu 18,88% in 2007

Data publicarii: 24-01-2007
Salariile functionarilor publici vor creste in trei transe, majoarea urmand sa fie de 18,88%, iar promovarea in treapta superioara de salarizare se va face prin transformarea postului, potrivit unei ordonante aprobate in sedinta de miercuri a Guvernului. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a declarat ca majorarea salariilor pentru functionarii publici se va face in trei etape, respectiv 5% din luna ianuarie,  2% din aprilie si 11% din octombrie, astfel incat, la nivelul anului 2007, cresterea salariala pentru functionarii publici sa fie de 18,88%. De aceste majorari salariale vor beneficia 108.000 de salariati. Aceste prevederi se vor aplica si personalului vamal care are calitatea de functionar public.

Conform aceluiasi proiect de ordonanta, functionarii publici cu merite deosebite vor putea promova chiar si in cazurile in care nu sunt posturi vacante, seful de compartiment urmand sa aprobe transformarea postului respectiv tinand cont de anumite criterii.

"Pana acum, promovarea se putea face doar daca exista un loc vacant. Potrivit noilor prevederi, promovarea se va putea face prin transformarea posturilor", a explicat purtatorul de cuvant.

Astfel, avansarea in treapta de salarizare imediat urmatoare se va face prin transformarea posturilor ocupate de cei care indeplinesc conditiile necesare, dupa aprobarea bugetului, avand totodata acordul din partea sefului de compatiment. Pentru a putea avansa, functionarul public trebuie sa aiba minim doi ani vechime si perfomante profesionale notate cel putin cu calificativul "bun" in anul precedent. Seful institutiei respective poate reduce la un an vechimea minima necesara pentru avansare, insa acest lucru este posibil doar in cazurile exceptionale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: