Bursa de Valori Bucuresti, in greva

Data publicarii: 25-01-2007
Bursa de Valori Bucuresti este nemultumita de legislatia privind obligatiile fiscale ale investitorilorBursa de Valori Bucuresti este nemultumita de legislatia privind obligatiile fiscale ale investitorilor si a decis sa-si exprime aceasta nemultumire printr-o greva care va amana deschiderea sedintei de tranzactionare de joi cu o ora (de la 9.30 la 10.30), se arata intr-un comunicat de presa al Bursei de Valori Bucuresti remis BankNews.ro. "Luand act de situatia exceptionala a pietei de capital generata de incertitudinea privind obligatiile fiscale ale investitorilor (impozitarea castigului pe piata de capital), urmare a comunicatului ANAF si pozitiilor exprimate de oficiali ai ANAF, in contradictie cu prevederile Codului Fiscal in vigoare, ingrijorat de lipsa unei reactii a reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, pentru a atrage atentia asupra situatiei aberante in care un investitor care a inregistrat pierdere ajunge sa crediteze statul, Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a decis, in semn de protest, suspendarea timp de o ora a sesiunii de tranzactionare din data de 25 ianuarie 2007", se precizeaza in comunicat.

O astfel de situatie este de natura sa afecteze grav perceptia investitorilor in regimul fiscal romanesc si increderea in piata de capital.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti solicita adoptarea urgenta de masuri pentru normalizarea situatiei si asigurarea protectiei investitorilor.

In consecinta, sedinta de tranzactionare din data de 25 ianuarie 2007 va incepe cu o ora mai tarziu, respectiv ora 10:30.

Redactia BankNews.ro