Carrefour se extinde in Iasi si Cluj

Data publicarii: 26-01-2007
Carrefour se extinde in Iasi si ClujRetailerul francez Carrefour va deschide in a doua jumatate a acestui an trei noi magazine la noi, doua in Cluj Napoca si unul la Iasi, potrivit reprezentantilor companiei. Francezii opereaza in prezent sapte hipermarketuri in Romania, unde vanzarile s-au ridicat anul trecut la 608 milioane de euro. Decizia de a se extinde in Romania face parte din strategia grupului de a deschide aproape 100 de hipermarketuri la nivel mondial in 2007.

Pietele de care francezii sunt interesati cu precadere sunt cea indiana si cea ruseasca, dupa cum a declarat ieri directorul general al companiei, Jose Luis Duran.

Potrivit oficialului Carrefour, compania nu este interesata de achizitii importante, intrucat acest tip de tranzactie are o complexitate ridicata si poate crea probleme.

Grupul francez, al doilea mare retailer la nivel mondial, dupa Wal-Mart, intentioneaza sa deschida anual circa 20 de hypermarketuri in China, a anuntat la inceputul lunii directorul subsidiarei din statul asiatic.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: