Impozitarea castigurilor a condus la scaderea lichiditatii in piata derivatelor

Data publicarii: 29-01-2007
Impozitarea castigurilor a condus la scaderea lichiditatii in piata derivatelorProblemele legate de modul de impozitare a castigurilor in urma investitiilor din piata de capital nu au ramas fara urmari pe piata bursiera a derivatelor de la Sibiu, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Urmare a comunicatului BVB referitor la suspendarea timp de o ora a sesiunii de tranzactionare din data de 25 ianuarie 2007, precum si ca masura de protest BMFMS S.A Sibiu a decis ca sesiunea de joi 25 ianuarie sa inceapa cu o ora intarziere. "Cu riscul de a pierde din perspectiva lichiditatii am dorit sa semnalam factorilor de raspundere ca modul in care se realizeaza acum plata impozitului nu este unul corespunzator si ca acesta poate indeparta investitorii din piata de capital", a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Urmarile negative ale diminuarii progamului cu o ora au fost reflectate de volumul obtinut joi care s-a plasat la 16.537 contracte, la jumatate fata de cel realizat cu o zi inainte. Vineri 26 ianuarie, chiar daca sesiunea s-a desfasurat dupa program normal situatia s-a mentinut, fiind incheiate doar 14.292 contracte.

"Din pacate efectele nefaste ale problemelor legate de impozitare s-au facut resimtite asupra intregii piete de capital si in ultima zi a saptamanii. De aceasta data se pare ca protestul a fost unul al investitorilor care au fost mult mai ponderati atat pe spot cat si pe derivate", a declarat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities. La Sibiu, sedinta de vineri s-a incheiate cu un total de 14.292 contracte.

"Speram ca problema impozitarii sa fie rezolvata cat mai repede, pentru ca extinderea situatiei prezente pe un segment de timp mai indelungat nu poate aduce nimic bun. Din contra am putea asista la indepartarea investitorilor. Ma gandesc la stadiul de dezvoltare pe care l-a atins bursa derivatelor si nu pot fi de acord cu astfel de piedici ivite in calea continuarii acestui proces", a precizat presedintele BMFM Sibiu.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: