Salariile in domeniul constructiilor vor ajunge la 800 de euro

Data publicarii: 29-01-2007
Salariile in domeniul constructiilor vor ajunge la 800 de euroVolumul constructiilor in Romania va creste cu aproximativ 15% in 2007 fata de anul trecut. Asa estimeaza Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii. Marea problema in acest sector ramane insa lipsa fortei de munca. Piata constructiilor in Romania ar mai avea nevoie, in acest moment, de inca 170 de mii de muncitori. De aceea, constructorii vor trebui sa majoreze salariile muncitorilor calificati pana la 700 chiar 800 de euro. O alta solutie ar fi atragerea de muncitori din India, Pakistan sau China.

Constructorii se asteapta la investitii foarte mari in 2007, mai ales lucrari de infrastructura finatate de stat. In plus vor putea fi accesate in a doua parte a anului si fondurile comunitare.

In sectorul constructiilor nu banii sunt problema, ci lipsa fortei de munca, potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii, Laurentiu Plosceanu. Antreprenorii vor sa mareasca salariile pentru a atrage romanii plecati in strainatate.

Golul lasat de romanii plecati in strainatate ar putea fi umplut cu muncitori asiatici. Aceasta este o alta solutie care ar putea fi pusa in aplicare de constructorii romani.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: