MOL finanteaza proiecte pentru amenajarea de spatii verzi

Data publicarii: 30-01-2007
MOL finanteaza proiecte pentru amenajarea de spatii verziMOL Romania, in colaborare cu Fundatia pentru Parteneriat, lanseaza programul Spatii verzi - program ce urmareste implicarea comunitatilor in proiecte de infiintare, amenajare si de reabilitare de spatii verzi publice, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania in parteneriat cu scoli si/sau institutii publice. Se pot solicita fonduri pentru infiintarea si reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joaca, parcurilor scolilor pe baza principiilor mediu-protective in scopul utilizarii comunitare.

Suma disponibila pentru anul 2007 este de 133.000 RON.

Suma maxima ce poate fi ceruta este de 7.500 RON/ proiect.

Data de lansare a ofertei de finantare: 30 ianuarie 2007

Data limita de depunere a cererilor de finantare: 15 MARTIE 2007, ora 16.00 (Cererile de finantare trebuie sa ajunga la sediul fundatiei  pana la data de 15 martie 2007, ora 16.00)

Activitati/ proiecte eligibile:

-Plantari (iarba, gazon, pomi, arbusti, plante perene, flori);
-Curatirea spatiilor publice de recreere (parcuri, spatii verzi)  (ex: activitati de curatire, colectare de deseuri);
-Montarea si vopsirea cosurilor de gunoi;
-Infiintarea colectoarelor selective de deseuri (numai in localitati unde exista servicii de colectare selectiva a deseurilor);
-Reabilitarea cu materiale naturale, sau mediu-protective a diferitelor elemente din spatii publice, cum ar fi: teren de joaca, suport de biciclete, banci, mese, echipamente de sport, stabilimente pentru odihna;
-Infiintarea din materiale naturale a unor terenuri de joaca, suporturi de biciclete, banci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihna in spatii publice.

Premiul MOL Spatii verzi

La finalizarea programului, dupa evaluarea proiectelor implementate MOL Romania va premia proiectul care a obtinut cele mai spectaculoase rezultate. Premiul consta in acordarea unei sume egale cu finantarea obtinuta in prealabil, pentru implementarea proiectului. 

Programul Scoli pentru Mediu 2006

In urma programului pilot de anul trecut, lansat in regiunea Ciucului, au fost plantati peste 24.000 de puieti, 6700 rasaduri de flori si au fost reamenajate/create in total 4000 de metri patrati spatii verzi.

"MOL actioneaza regional, tocmai de aceea si-a lansat programul de protectie a mediului in trei tari: Slovacia, Ungaria si Romania. Dupa cum arata rezultatele programului de anul trecut a fost un succes, si ne indeamna sa initiem acest proiect si in 2007, de data aceasta la nivel national"- Zsolt Szalay, directorul executiv MOL Romania.

"Rezultatele programului Scoli pentru Mediu ne-au demonstrat ca implicarea comunitatii in rezolvarea unor probleme de mediu este o sarcina utila si benefica" - Laszlo Potozky, directorul Fundatiei pentru Parteneriat.

Program MOL regional

Grupul MOL a relansat programul Spatii Verzi anul trecut in septembrie si in Ungaria si Slovacia. In Ungaria au sosit 200 de proiecte din care au fost alese 33 pentru a fi sprijinite, rezultatele se vor anunta pe 1 februarie 2007.

* Sunt finantate proiecte ale organizatiilor din  urmatoarele localitati:

Aiud
Constanta
Onesti
Sibiu
Alba Iulia
Craiova
Oradea
Sighisoara
Alexandria
Deva
Orastie
Slatina
Arad
Drobeta Turnu Severin
Petrosani
Slobozia
Bacau
Focsani
Piatra Neamt
Suceava
Baia Mare
Galati
Pitesti
Targoviste
Bistrita
Gheorgheni
Ploiesti
Tg-Jiu
Botosani
Giurgiu
Ramnicu Valcea
Tg-Mures
Braila
Hunedoara
Reghin
Tg-Secuiesc
Brasov
Iasi
Resita
Timisoara
Bucuresti
Lugoj
Roman
Turda
Buzau
Medias
Satu Mare
Zalau
Carei
Miercurea-Ciuc
Sebes
Cluj Napoca
Odorheiu Secuiesc
Sf-Gheorghe

Detalii pe http://www.molromania.ro/ro/despre_mol/programe_sociale/mediul_si_sanatatea/programul_spatii_verzi/

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: