Retea americana de fraudare de carduri cu ramificatii in Romania

Data publicarii: 30-01-2007
fraude cu carduri pe InternetUn suspect din Sacramento arestat pentru fraude cu carduri pe Internet, carora le-au cazut victima peste 1.000 de persoane, are legaturi cu alti doi infractori care coordoneaza operatiunile de fraudare din Romania, a anuntat Politia americana. Tien Trong Nguyen, in varsta de 29 de ani, achizitiona datele personale ale victimelor de la infractori romani ramasi neidentificati si folosea aceste informatii pentru a falsifica carti de credit si carduri pentru cadouri.

Nguyen a vandut apoi cardurile unei retele locale de hoti care le-au folosit pentru achizitionarea de bunuri in valoare de 400.000 de dolari. Suspectul, retinut la inchisoarea din comitatul Placer, va comparea in fata judecatorului maine, sub acuzatia de complicitate si furt calificat.

Detectivul Hudson a declarat ca nu stie inca daca cei doi complici din Romania vor fi prinsi. Cei doi infractori folosesc o metoda cunoscuta sub denumirea de "pescuit", prin care trimit mesaje electronice catre milioane de utilizatori de Internet. Mesajele le cer abonatilor sa-si actualizeze datele contului bancar.

Realitatea Romaneasca

Ultimele stiri pe BankNews.ro: