Vista pentru acasa costa 325 de lei

Data publicarii: 31-01-2007
Noul sistem de operare al Microsoft pentru utilizatorii casnici, Windows Vista, a fost lansat oficial pe piata. Vestea buna este ca aduce noutati care pot usura utilizarea computerului. Vestea proasta este ca multi vor trebui sa-si schimbe calculatorul. Asteptarile sint mari, in conditiile in care peste 95% dintre calculatoarele din lume folosesc Windows. Totusi, cerintele de sistem reprezinta un motiv de bucurie pentru firmele care comercializeaza calculatoare, deoarece o parte dintre cei care vor dori sa utilizeze Vista vor trebui sa achizitioneze un sistem nou. Acesta este principalul motiv pentru care unii dintre posesorii de computere vor amina o perioada trecerea de la XP la Vista.

Versiuni casnice

Noul sistem de operare pentru utilizatorii casnici a fost lansat in mai multe versiuni. Consumatorii ar trebui sa stie, de exemplu, faptul ca Home Basic este cea mai ieftina versiune, iar pretul in magazinele din Romania este in jur de 320-325 RON. Aceasta nu include insa noua interfata Aero. Versiunea comparabila cu Home Edition de la Windows XP este Vista Home Premium. Aceasta poate fi cumparata cu 434 de lei. Aero face parte din Home Premium, insa criptarea hard-drive-ului nu. Aceasta functie este oferita cumparatorilor in varianta Ultimate, care detine, de fapt, absolut toate functionalitatile Vista. Pretul este insa pe masura numelui: 711,5 lei pentru o varianta completa.

Lucruri noi

Cea mai ieftina varianta, Home Basic, include un firewall imbunatatit fata de cel al XP, protectie anti-spyware si "instant search", o functie de cautare rapida a fisierelor. Varianta Home Premium aduce si noua interfata Aero, cu ferestre translucide, sau Flip 3D Navigation. Se anunta si o noua platforma multimedia pentru muzica, fotografii si video, cu optiuni de sharing. "Vista va avea succes. A trecut mult timp de la ultima lansare, de catre Microsoft, a unui nou sistem de operare. Exista multe particularitati, pe care oamenii le vor placea", a declarat analistul de la Morningstar, Toan Tran, conform NewsIn, care citeaza Reuters.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: