Cum sa cheltuiesti eficient 10.000 de lei

Data publicarii: 31-01-2007
daca ai si daca vrei te invatam cum sa cheltuiesti eficient incredibila suma de 10.000 de lei ... noiDaca te-ai hotarat sa faci o gaura de 5000 de euro in propriu-ti portofel, sau, in cazul mult mai fericit in care te-ai trezit peste noapte cu acesti bani, iti putem da cateva sugestii, daca suma ti se pare una "de granita" si vrei s-o folosesti cu maxima eficienta sau sa obtii un maxim de satisfactie din ea.

Calatoreste

Banii sunt mai mult decat suficienti pentru o vacanta reusita pentru intrega ta familie. Iti poti alege o ruta prin Europa de exemplu, sau un sejur mai lung intr-o tara turistica din apropiere. Iti vor ramane suficienti bani si pentru un aparat foto cu care sa prinzi imagini de care iti vei aduce aminte toata viata.

Investeste

Inainte de a face aceasta miscare gandeste-te serios ce posibilitati ai. Poti alege cumpararea de actiuni cotate la bursa, deschiderea unui fond de pensii, participarea la un fond mutual de investitii, o polita de viata sau, pur si simplu, depunerea la o banca cu o dobanda avantajoasa, lucru mai putin riscant dar si cu o profitabilitate redusa. Indicat e sa consulti un specialist care sa-ti ofere o lista de oportunitati si sa ti-o sugereze pe cea mai avantajoasa.

Doneaza

Asta e o solutie doar daca vrei sa-ti mai despovarezi sufletul chinuit de regrete fata de soarta unora mai putin norocosi ca tine. Poti dona toata suma, caz in care s-ar putea ulterior sa ai regrete si mai mari decat pana la momentul gestului, sau doar o parte, de exemplu 1.000 de dolari. Actele de filantropie sunt destul de numeroase in Occident, loc unde totusi a pune ceva de-o parte nu e o aventura la fel de mare ca in Romania. Daca pana la urma alegi o astfel de varianta, documenteza-te bine inainte de a da banii. Sunt filiere intregi de asa-zise organizatii de binefacere care vor sti foarte bine cum sa-ti cheltuiasca banii pentru propria lor binefacere. O alta varianta ar fi un cadou pentru o ruda apropiata.

Plateste-ti creditele

Daca ai de platit un credit, stii bine ca la suma contractata se adauga o dobanda. Poti plati mai repede (o parte din) aceasta suma, salvand astfel diferenta oprita ca dobanda. In functie de dobanda de referinta a institutiei financiare, poti salva restul de bani.

Redecoreaza-ti casa

Cheltuirea banilor pentru propria locuinta te va ajuta nu numai sa te simti mai confortabil in ea, ci si sa o vinzi la un pret mai mare daca te hotarasti sa te muti in alt aparte. De multe ori, pretul pe care il vei lua va fi mai mare decat valoarea initiala a locuintei plus investitia in imbunatatiri.

Integral in Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: