Cele mai cautate profesii in 2007

Data publicarii: 01-02-2007
Cele mai cautate profesii in anul 2007 suntDaca te-ai gandit ca piata muncii din Romania si-a epuizat interesul pentru si singura solutie in dezvoltarea ta profesionala este o cariera in alta tara, ia in considerare si ceea ce America iti poate oferi. Agentia de consultanta Robert Half International, in raportul intitulat "Ghidul salariilor pe 2007", a identificat pozitiile cu cererea si salariile cele mai mari, noteaza Banii Nostri. Conform documentului, acestea sunt:

1. Auditor intern. Expansiunea afacerilor a dus la o crestere uriasa de contabili si experti financiari. Desi ecourile unor scandaluri rasunatoare in care expertii contabili au fost acuzati de fraude si devalizari de conturi nu s-au stins inca, cererea de auditori interni este in continuare mare. Firmele ofera beneficii insemnate expertilor care pot amplifica controlul intern si pun in ordine actele cu reglemnarile fiscale. Un astfel de expert , poate avea un salariu anual ce inecepe de la 77.500 dolari si ajunge pana la 101.500 doalri, cu 5,8% mai mult decat in 2006.

2. Copywriter. Cererea pentru cpywriteri profesionisti a crescut in conditiile in care tot mai multe companii au nevoie de continut de calitate pentru reclame si pentru propriile site-uri. 60% din directorii de promovare si directorii executivi au declarat ca noii angajati vor fi copywriteri. Urmare a acestei cereri, se estimeaza ca salariile de start vor creste cu 6% in 2007 si se vor situa intre 63.000 si 92.500 dolari anual. Copywriterii cu experienta atat pe print cat si pe web sunt cei mai cautati. Pe langa acestia, foarte bine platiti sunt si cei specializati pe o anumita industrie, de exemplu, cea farmaceutica.

3. Director administrativ. Acestia joaca un rol important in orice mare companie. Pe langa buna desfasurare a activitatilor din companie ei trebuie sa coordoneze si restul angajatilor adminsitartivi si sa comunice si negocieze cu furnizori si clienti externi. De multe ori au si atributii bugetare sau de managerizare a unor proiecte. Se estimeaza ca salariul de inceput al acestora va creste in 2007 cu 8,2, si se va situa intre37.500 si 52.000 dolari

4. Web Developer. Internetul a devenit un domeniu integrat in toate aspectele afacerii iar companiile au devenit tot mai interesate in dezvoltarea prezentei lor pe internet. Rolul dezvoltatorilor web este de a integra sistemul web cu nevoile firmei si a testa si analiza rezultatele. Compensatia de baza pentru acesti specialisti va creste cu 4,2% si se va situa intre 54.750 si 81.500.

Integral in Banii Nostri