Firma Ericsson vrea sa deschida un centru regional de cercetare la Iasi

Data publicarii: 02-02-2007 | IT&C
Ericsson vrea centru regionalO delegatie a firmei Ericsson a purtat, vineri, discutii cu prefectul de Iasi, Nicusor Paduraru, pentru identificarea unui spatiu unde compania suedeza vrea sa deschida un centru regional de cercetare in telecomunicatii. "La Iasi dorim sa dezvoltam un proiect regional care consta in descoperirea valorilor din facultatile de profil si sa le atragem catre bussines-ul nostru. Noi am dezvoltat un proiect cu universitatile din toata tara, el a fost lansat in urma cu doi ani in capitala si astazi dorim sa iesim din Bucuresti", a declarat presei Elena Constantinescu, director de comunicare al firmei Ericsson pe Balcanii de Est. Potrivit acesteia, firma suedeza are nevoie de un spatiu de 1.000 metri patrati in care isi vor desfasura activitatea intre 60 si 500 de angajati.

Autoritatile locale si-au aratat disponibilitatea pentru a identifica un spatiu, directorul Tehnopolis, Radu Grosu, precizand ca exista posibilitatea ca Ericsson sa-si  deschida punctul de lucru in parcul tehnologic, unde este isi desfasoara activitatea si firma Siemens.

Delegatia firmei suedeze a fost insotita de deputatul PD Petru Movila, care i-a aratat alte cateva posibile locatii in Iasi, atat din zona privata cat si din zona institutiilor de stat. Reprezentantii firmei Ericsson au precizat ca vor studia locatiile propuse, urmand ca o decizie sa fie comunicata ulterior autoritatilor iesene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: