In 2007, Spar vrea cinci magazine in Bucuresti

Data publicarii: 03-02-2007 | Afaceri
In 2007, Spar vrea cinci magazine in BucurestiLantul de supermarketuri Spar, ultimul jucator intrat pe piata romaneasca, este si unul dintre cei mai dinamici: planurile pentru urmatorii ani vizeaza extinderea retelei de retail pana la 300 de magazine, la care se adauga posibile achizitii din defuncta Univers'All, potrivit directorului general al lantului de retail, Rino Tizzanini. Spar a mers pe strategia de achizitii de magazine deja existente inca de anul trecut, cand a preluat reteaua de supermarketuri Diskont din Alba Iulia, in paralel cu proiecte de constructie de la zero a magazinelor. Reteaua Spar, dezvoltata de fondul american Morava, investeste in medie un milion de euro pe magazin si tinteste cu precadere orasele de dimensiuni medii si mici.

Magazine mari si mici

"Am venit in Romania cu formate de magazin diferite. Adica putem sa deschidem un la magazin de 300 de metri patrati pana la un hipermarket de aproape 10.000 de metri patrati. Nu avem o constrangere teritoriala - asta inseamna si faptul ca putem deschide astazi un magazin la Timisoara si maine unul la Bacau ori Iasi", spune directorul Spar, Rino Tizzanini. Motivul acestei foarte comode dezvoltari: faptul ca Spar functioneaza in Romania in sistem de franciza.

Dupa ce lantul a deschis deja cateva magazine - la Targu-Mures, la Arad, la Hateg, la Deva sau Resita -, negocierile se duc in acest moment pentru o locatie in Iulius Mall Timisoara, care apartinea retelei falimentare Univers'All.

"Suntem in mod particular interesati de Timisoara pentru ca nu avem un magazin Spar in acest oras. Apoi, este foarte greu sa gasesti terenuri interesante, propice, disponibile, corecte. Suntem pe punctul de finalizare a acestui dosar", a declarat Tizzanini.

Spar intentioneaza sa deschida si in Bucuresti magazine - cinci, in acest an. Deoarece Spar nu are un plan de dezvoltare punctual, adica nu vizeaza acoperirea unor localitati in ordinea marimii acestora, oficialii Spar nu au putut preciza cand va fi deschis in Bucuresti primul magazin din aceasta retea.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: