Bucurestiul conduce in topul creditelor restante in valuta

Data publicarii: 05-02-2007 | Finante-Banci
Bucurestiul conduce in topul creditelor restante in valuta, fiind urmat de judetele Cluj si Timis, potrivit datelor oficiale ale Bancii Nationale a Romaniei privind comportamentul financiar al populatiei si agentilor economici. Astfel, din cele peste 33,5 miliarde de lei imprumutate de la banci, locuitorii Capitalei au restante de peste 42 de milioane de lei, in vreme ce ardelenii au de restituit bancherilor 8,6 milioane lei, iar banatenii - 8,5 milioane lei.

Creditele de consum luate de locuitorii Bucurestiului au depasit 7,1 miliarde de lei, mai mult de jumatate dintre acestea (4,5 miliarde) fiind contractate in lei.?In ce priveste creditele in valuta, restantele bucurestenilor s-au cifrat la 42,3 milioane echivalent lei.Locul doi din punct de vedere al valorii creditelor contractate este Clujul, unde totalul imprumuturilor a fost de 3,69 miliarde lei, dintre care 1,73 miliarde lei reprezinta creditele in lei, iar 1,96 miliarde echivalent lei creditele in valuta.Daca luam in calcul creditele restante pe termen scurt, clasamentul se schimba.

Chiar daca locul intai e adjudecat tot de Capitala, pozitia secunda o ocupa Iasiul, cu credite restante in valoare de 11,03 milioane lei, urmat de Sibiu si Cluj - credite restante de 9,43 milioane lei, respectiv 7,13 milioane lei. In ce priveste creditele restante pe termen mediu si lung, Bucurestiul este urmat de judetul Arges, cu credite de 4,70 milioane lei, Cluj - 4 milioane lei si Iasi - 3,22 milioane lei si Timisoara - 2, 78 milioane lei.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: