Care este cel mai bun credit pentru un Logan

Data publicarii: 05-02-2007 | Finante-Banci
"Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste alegerea unui credit auto? Masina e noua (Logan) si as dori sa stiu care este cel mai bun credit de pe piata. Multumesc." Masinile Logan se distribuie in principal prin intermediul dealerilor Dacia-Renault, asa incat atunci cand veti ajunge la unul dintre acesti dealeri s-ar putea sa va recomande un credit prin BRD, banca partenera a grupului Renault, cum e si firesc. Si se pare ca aceasta este si cea mai buna varianta pentru un credit auto Logan, conform Ghiseul Bancar.

Pentru ca nu veti avea nevoie de avans iar creditul se poate rambursa intr-un termen destul de lung, de maxim 10 ani, ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de un salariu mare pentru un astfel de credit, iar rata lunara va fi mai mica.

De exemplu, daca optati pentru cea mai scumpa versiune de Logan, varianta Break (MCV) cu motor diesel 1,5 dCi - Laureat, care costa 11600 de euro (fara ABS), atunci veti avea nevoie de un salariu net de aproximativ 20 de milioane lei (singur sau impreuna cu sotia).

Costurile creditului BRD

BRD acorda acest credit cu o dobanda de 9,5%, variabila, in lei.

Rata lunara pentru un imprumut de 40.800 de lei (echivalentul a aproximativ 12.000 de euro) va fi de 527,94 lei, la care se adauga un comision lunar de gestiune de 15 lei.

In plus, la rata se mai adauga si asigurarea Casco, de 4,1% din valoarea masinii. Asigurarea se poate plati pe un an, pe semestru sau la trimestru, valoarea lunara a acesteia fiind de 139 de lei.

In total, asadar, rata lunara de plata este de 682 de lei. Costul total al creditului, la finalul celor 10 ani, va fi de 81.840 lei noi, asadar dublul sumei imprumutate.

Inainte de obtinerea creditului va trebui sa mai platiti la banca un comision de analiza a dosarului de credit, in valoare de 1.632 lei, reprezentand 4% din valoarea creditului.

Daca peste o perioada de timp veti dori sa rambursati anticipat acest credit, fie pentru ca nu veti mai dori sa platiti dobanda. fie pentru ca veti gasi o refinantare cu dobanda mai mica, va trebui sa platiti un comision de rambursare anticipata in valoare de 3% din suma rambursata.

O alternativa, creditul de nevoi personale

O alternativa la acest imprumut este un credit de nevoi personale pe care-l puteti contracta fie la BRD fie la alta banca. Problema este ca, in cazul multor banci, nu veti putea obtine o suma de 12.000 de euro fara o garantie ipotecara, pe 10 ani. Multe banci limiteaza creditele fara ipoteca la 10.000 de euro, in timp ce altele acorda credite de nevoi personale doar pe 5 sau opt ani. Exista insa si banci de la care puteti obtine 12.000 de euro fara garantii imobiliare, pe o perioada de 10 ani, insa dobanzile sunt ceva mai mari.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: