ANCPI a intodus taxa de urgenta pentru documentatia de cadastru

Data publicarii: 06-02-2007 | Economie
 ANCPI a intodus taxa de urgenta pentru documentatia de cadastru Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a introdus, incepand cu 29 ianuarie 2007, o taxa de urgenta, astfel incat perioada de rezolvare a dosarelor este de trei ori mai mica decat cea normala, a declarat, marti, directorul general al ANCPI, Mihai Busuioc. "Cine plateste de acum inainte o taxa, care inseamna de patru ori valoarea serviciului, va beneficia de o perioada de rezolvare de trei ori mai mica", a spus Busuioc. Acesta a precizat ca taxa de urgenta va "elimina tendinta de a da spaga". "Daca totusi nu se poate rezolva dosarul, in acest regim de urgenta, solicitantul va primi banii inapoi".

Directorul general al ANCPI a anuntat ca Birourile de Carte Funciara din tara se vor transforma in Birouri de Cadastru si Publicitate Imobilara (BCPI). " Pana in prezent documentatia de cadastru se putea depune numai in orasul resedinta de judet, pentru a primi numar cadastral si pentru a fi intabulata proprietatea. Astfel, se pierdea foarte mult timp cu deplasarea", a completat Mihai Busuioc.

BCPI-urile vor avea registratura proprie, iar lucrarile de cadastru vor fi receptionate de catre inspectorii de cadastru.

ANCPI  a introdus, incepand cu 29 ianuarie 2007, noi tarife si servicii pentru populatie, servicii care corespund ultimelor modificari aduse Codului Fiscal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: