Actiunile Facebook, pe primul loc la tranzactiile din primul trimestru

Data publicarii: 15-04-2019 | Bursa
Saxo Bank, anunță rezultatele tranzacțiilor de acțiuni din primul trimestru al acestui an. Potrivit datelor oficiale, cele mai tranzacționate acțiuni de pe bursă din această perioadă sunt cele ale Facebook, următoarele clasate fiind NVidia Corporation, Tesla Inc., AliBaba Group Holding și Netflix Inc.

“Al patrulea trimestru al anului 2018 nu a fost devastator doar pentru prețurile acțiunilor, ci și pentru estimatele de profit pentru toți indicii principali de capitaluri proprii din toată lumea. Însă, dată fiind schimbarea istorică a Fed în ceea ce privește politica monetară și având în vedere datele mai bune din Asia, piețele de capital au lăsat în urmă carnagiul din T4 2018” spune Peter Garnry, director de strategie capitaluri proprii.

” Capitalurile proprii americane aproape că au revenit complet la nivelul ridicat istoric de anul trecut, S&P 500 aflându-se la doar 2% de vârful din septembrie. Factorii determinanți sunt politica monetară, optimismul legat de un acord comercial SUA-China, cifrele macro mai bune din Asia și, dat fiind faptul că sezonul câștigurilor pe T1 a început în această săptămână, poate se poate adăuga un al patrulea „motor” pentru capitalurile proprii globale”, adaugă acesta.

Iată în cele ce urmează și principalii performeri ai bursei de acțiuni, în funcție de procentele de creștere:
1. Facebook Inc. (+34%)
Primul loc în ceea ce privește tranzacțiile de acțiuni îi revine Facebook Inc., companie care reprezintă în continuare una dintre cele mai atractive de pe piață, pentru investitori, dat fiind și numărul mare de utilizatori (aproximativ 2,3 miliarde). Deși creșterea de 34% nu este în acest moment cea mai mare, procentual vorbind, Facebook păstrează primul loc la numărul total de tranzacții pe piața de profil.

2. NVIDIA Corp. (+43%)
Campioană la creștere este NVIDIA Corp., companie care urcă pe locul doi în topul tranzacțiilor din primul trimestru. NVIDIA era oricum atractivă pe piețele de profil, datorită expunerii sale la e-gaming, centre de date și industria auto prin cipurile de procesare grafică dezvoltate și produse de aceasta. Nvidia este prezentă și pe piața criptomonedelor, procesoarele grafice reprezentând elemente esențiale de hardware și generare de putere de calcul esențială în acest domeniu.

3. Tesla Inc. (-17,5%)
Deși în scădere, Tesla rămâne pe podium în ceea ce privește numărul tranzacțiilor cu acțiuni. Popularitatea companiei rămâne una ridicată în rândul consumatorilor, neputând însă spune același lucru și în ceea ce îi privește pe investitori, unde părerile sunt împărțite între cei care prevăd un viitor luminos, vizavi de cei care se așteaptă la un declin major în perioada următoare.