ENGIE România investește în învățământul dual, profesional

Data publicarii: 23-04-2019 | HR/Cariere
România se confruntă de ani buni cu un proces rapid de îmbătrânire a populației pe fondul natalității scăzute și cu un profund deficit pe piața muncii, care apare pe același fond, cumulat cu exodul intens de populație aptă și calificată către țările Uniunii Europene.

Prin urmare, avem motive de bucurie atunci când ne sunt comunicate cifre pozitive cu privire la învățământul dual și la școlile profesionale de calificare și pregătire pentru integrarea în câmpul muncii. Cu această ocazie, aflăm despre un nou program de succes, unul în care viitor profesioniști sunt formați în două dintre cele mai importante municipii ale țării, București și Brașov, cu ajutorul programului de învățământ dual ”Energie pentru meseria mea”.

Pe fondul nevoii crescânde de oameni calificați și de lipsa de personal cu care se confruntă România, ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Rețele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L, a investit cinci milioane (5.000.000) lei pentru cursurile de calificare a 120 de tineri profesioniști din cele două municipii amintite mai sus, prin programul cunoscut sub numele de Energia pentru meseria mea.

ENGIE România a fost motivată pentru a înființa acest program datorită nevoii de a securiza personalul tehnic calificat pentru activitățile sale de distribuție și furnizare de servicii tehnice. Programul a fost lansat în anul 2018, cu clase de învățământ dual profesional la două colegii din țară.

“Lipsa de personal calificat a devenit o problemă presantă, care s-a acutizat de la an la an. Activând într-un domeniu eminamente tehnic, asigurarea unei forțe de muncă calificate, atât pentru partea de exploatare în siguranță a rețelei de distribuție de gaze naturale, cât și pentru serviciile de întreținere și exploatare în siguranță a instalațiilor interioare deținute de clienții noștri, este o condiție indispensabilă pentru buna desfășurare a activității.”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General, ENGIE Romania.

În București, acesta a demarat la Colegiul Tehnic Mihai Bravu, în parteneriat cu cu asociația Hands Across Romania, Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România și Primăria Sectorului 3. Cei 60 de elevi integrați în acest sistem vor îmbina teoria cu practica pe o durată de trei ani urmând ca aceștia să promoveze cu calificarea în meseria de instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Puteți urmări mai multe detalii despre acest program în materialul video disponibil mai jos: