Veștile comerciale pozitive duc la redresarea capitalurilor proprii

Data publicarii: 25-09-2019 | Finante-Banci
În urma veștilor comerciale pozitive venite dinspre China, capitalurile proprii par să se redreseze în această perioadă. Acest lucru este confirmat și de Peter Garnry, Director strategie și capitaluri proprii Saxo Bank care face o analiză în profunzime a ceea ce se întâmplă în aceste zile pe piețele de capital.

Potrivit acestuia, în fruntea câștigurilor se află contractele futures Nikkei. Ce s-a întâmplat însă? Ei bine, China a anunțat scutiri de la tarifele cu 25% mai mari pe care le-a stabilit în urmă cu un an la câteva categorii de produse precum uleiurile lubrifiante și produsele farmaceutice. Este o atitudine pozitivă care este privită dinspre celelalte piețe majore ca pe o încercare de a redeschide negocierile comerciale din octombrie în termeni mai buni.

După cum aminteam mai sus, contractele futures Nikkei sunt în creștere. Vorbim despre un procent de 1,1% care poate șterge o parte din pierderile suferite în vară. S-au înregistrat însă câștiguri pe toate planurile la nivelul economiei japoneze, același lucru întâmplându-se și în ceea ce privește economia germană.

Totodată, „surprizele economice au devenit din ce în ce mai puțin negative, indicele Citi pentru surprize economice G10 devenind aproape pozitiv. Dacă vom avea dreptate în ceea ce privește faptul că băncile centrale vor furniza suficiente stimulente monetare, BCE începând de azi, iar datele macro încep să surprindă pozitiv, atunci redresarea ar putea continua” spune Garnry.

În același timp, acțiunile cu valori mai mici decât cele fundamentale au început să devină din ce în ce mai active. Companiile derivă mare parte din valoarea lor curentă din fluxurile de numerar pe termen apropiat. Iar, când dobânda SUA pe 10 ani va crește cu 28 de puncte de bază, activele pe durată scurtă vor crește în raport cu cele pe durată lungă.

„Judecând după prețul de acțiune din sesiunea europeană, lichidarea acțiunilor care se tranzacționează pe impuls a luat sfârșit, deci n-ar trebui să fim surprinși să vedem o redresare pe termen scurt și o supra-performanță a acestor acțiuni tranzacționate pe bază de impuls” conchide acesta.