5 sfaturi de la Revolut pentru cumpărături online în siguranță

Data publicarii: 11-10-2019 | Finante-Banci
Cei care au conturi curente la băncile din România sau la oricare alte bănci din Uniunea Europeană, sunt probabil la curent cu noile prevederi ale directivei PSD2 (Payments Services Directive) care prevede securizarea suplimentară a tranzacțiilor online prin autentificarea în doi pași. Chiar dacă unora li se va părea că procesul de plăți online s-a îngreunat, această directivă are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacții online în fața a nenumaratelor fraude menite să îi lase fără bani în conturi.

Niciun sistem de securitate însă nu este infailibil din păcate, infractorii cibernetici găsind mereu noi și noi metode de a profita de cei mai naivi sau mai ignoranți din punct de vedere al securității digitale. În acest sens, Revolut, cel mai de succes fintech al ultimilor ani, o companie cu peste 7 milioane de utilizatori la nivel european, încearcă să conștientizeze populația oferind câteva sfaturi esențiale pentru cumpărături online sigure. Iată ce trebuie să faceți pentru a evita problemele cauzate de eventualele încercări de fraudă:

1. Conturile și parolele
Pentru un plus de siguranță este important să nu dezvăluiți niciodată parolele sensibile, mai ales cele de la Internet Banking, ori numerele unice de identificare PIN altor persoane.De asemenea, este improtant să vă asigurați că atunci când accesați conturile bancare sau efectuați plăți online, o faceți doar prin intermediul canalelor oficiale.

2. Control total
Revolut recomandă de asemenea îmbunătățirea controlului asupra finanțelor personale prin decizia personală de a solicita întotdeauna băncii detalii cu privire la tranzacții prin cel puțin două canale de informare precum email și SMS.

3. Informațiile personale
De asemenea, se recomandă păstrarea informațiilor personale la nivel personal. Prin aceasta, înțelegem informații cu privire la data nașterii, numărul de telefon, marca primei mașini deținute sau alte date cu caracter personal care ar putea fi utilizate de cei care vor să fure identitatea altor persoane.

4. Actualizare continuă și vigilență
Se recomandă actualizarea datelor personale la intervale fixe de timp și vigilență totală în ceea ce privește site-urile accesate dar și clickurile directe din e-mailuri primite de la terțe persoane care neverificate, se pot dovedi a fi încercări de fraudă de tip phishing.

5. Cardurile virtuale de unică folosință
Un astfel de card virtual poate fi folosit o singură dată pentru o singură tranzacție online, urmând ca apoi să fie distrus, iar datele sale să fie regenerate. În acest mod este imposibil ca același card să fie folosit de mai multe ori și, prin urmare, răufăcătorii nu îți pot fura nici datele, nici banii. Revolut oferă un număr nelimitat de carduri de unică folosință pentru abonamentele Premium și Metal.

Revolut trimite notificări în timp real pentru orice plată efectuată, ceea ce le permite utilizatorilor să monitorizeze cheltuielile și tranzacțiile și să raporteze urgent orice neregulă constatată. În plus, fintech-ul tocmai a introdus serviciul de 3D Secure pentru toți utilizatorii săi. Cu 3DS, atunci când cineva efectuează o plată online, va primi o notificare de la Revolut prin care i se va solicita să se autentifice în cont și să confirme plata respectivă.