Moneytou, serviciu de plăți instant pentru utilizatorii Viber din Europa

Data publicarii: 14-10-2019 | Finante-Banci
Pentru prima dată în România, și în istoria bancară a țării noastre, o bancă locală reușește performanța de a exporta tehnologie bancară proprie. Acest eveniment a avut loc în cadrul unui proiect internațional care a presupus crearea unui sistem de plăți instant prin intermediul unei aplicații de mesagerie. Aplicația în cauză este Viber. Moneytou este realizat cu tehnologie dezvoltată de Libra Internet Bank.

”LIBRA INTERNET BANK are în ADN inovația, colaborăm intens cu fintech-uri la nivel internațional, dar și local, și suntem incantati sa contribuim cu tehnologia noastra la realizarea acestei solutii inovatoare de plăți instant, ce are potențialul de a deveni nr.1 în întreaga regiune”, a declarat Emil BITULEANU, Director General, LIBRA INTERNET BANK.

Serviciul de plăți instant amintit mai sus va fi lansat în curând sub denumirea de Moneytou - Powered by Mastercard și este rezultatul direct al colaborării internaționale dintre cinci companii, fiecare jucând un rol major în domeniul său de activitate: Libra Internet Bank, Rakuten Viber, Wirecard, Mastercard și NeoPay.

"Avem convingerea ca în mediul digital de astăzi este nevoie sa regandim experiența clientului în jurul aplicațiilor pe care le utilizează cel mai frecvent. De aceea, ne bucurăm că putem oferi acum un serviciu inovator de transferuri de bani rapide prin aplicația de instant messaging, Viber, pentru început în Ungaria, ulterior și în alte tari din Europa Centrala și de Est, folosind tehnologia bancară dezvoltată de către LIBRA INTERNET BANK și serviciul Mastercard Send", a declarat Gabriel GHIȚĂ, Vicepreședinte și Business Development Manager Mastercard.

Pentru a putea transfera bani către prieteni sau membri ai familiei prin intermediul aplicației Viber, utilizatorii trebuie să își înroleze cardul bancar și să apese pe iconița Moneytou disponibilă în aplicație. Aceștia nu vor mai avea nevoie de specificarea unui cont IBAN sau oferirea de alte detalii cu privire la cont. Transferurile se vor efectua imediat, simplu, rapid și eficient, așa cum cei mai mulți dintre utilizatorii de azi își doresc. Serviciul va fi disponibil la început în Ungaria după care acesta va fi extins în mai multe țări din regiune, inclusiv România.

”Am colaborat foarte bine cu partenerii noștri, lucrand in echipe virtuale, pentru a realiza un serviciu care răspunde în mod concret nevoilor utilizatorilor în ce privește realizarea plăților – imediat, rapid și facil”, a adăugat Radu SABAU, Director Carduri, LIBRA INTERNET BANK.