Peste 1 milion de tranzacții cu cardul lunare prin intermediul NETOPIA Payments

Data publicarii: 25-10-2019 | Finante-Banci
Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România a intermediat în luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzacții online cu cardul, ceea ce reprezintă un nou vârf din acest punct de vedere și depășirea unui prag psihologic care era însă de așteptat având în vedere ritmul în care opțiunile digitale de plăți este adoptat în special de utilizatorii mai tineri.

Potrivit companiei, aproximativ 60% din tranzacțiile realizat eprin intermediul platformei puse la dispoziție au fost efectuate în primele nouă luni ale anului de pe dispozitive mobile, mare parte din utilizatori preferând telefoanele inteligente pentru a achiziționa produse și servicii. De altfel numărul de tranzacții se află în creștere continuă, în luna septembrie înregistrându-se cu nu mai puțin de 44% mai mult eplăți electronice comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Și valoarea totală a acestora a crescut cu 15 procente.

„Piața de e-commerce în România se află într-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observă în rezultatele înregistrate. În luna septembrie, am depășit un milion de tranzacții procesate cu cardul. Mai mult decât atât, anul acesta, plățile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avânt substanțial, depășind considerabil desktop-ul. Românii încep să-și dorească mai multă rapiditate și mobilitate în zona plăților, iar noi nu facem decât să le facilităm o experiență de cumpărare cât mai simplă”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA Payments.

Din datele oferite de Netopia Payments, rezultă o valoare medie a tranzacțiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului 2019 de 165 de lei. Se observă o scădere din acest punct de vedere, comparativ cu perioada similară a anului trecut însă în același timp, serviciile și produsele pentru care s-au efectuat aceste plăți s-au diversificat. Cea mai mare tranzacție operată de Netopia în această perioadă a fost pentru un pachet turistic și s-a ridicat la valoarea de 65.000 lei. Cât privește zonele în care plățile electronice sunt cele mai populare, în topul acestora conduce detașat Bucureștiul cu o pondere de 40% din totalul tranzacțiilor. Acesta este urmat la mare distanță de Cluj, Timișoara, Brașov și Iași cu ponderi de 11%, 8%, 6% respectiv 5%.