BRD: cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti

Data publicarii: 11-02-2007 | Imobiliare
BRDBRD Tower este cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti. Are 87 de metri si o suprafata de 36.000 de metri patrati. Cladirea a fost proiectata de grupul francez VINCI si a costat 50 de milioane de euro. Constructorul a fost filiala romaneasca a grupului, compania Soconac. Cresterea exagerata a pretului terenurilor din Bucuresti a determinat companiile sa-si dezvolte sediile pe verticala. Asa au aparut cladirile de birouri zgarie nori. Curiosi sa aflam cum merg afacerile "la inaltime" am facut o vizita la BRD TOWER, cea mai inalta cladire de acest fel din Capitala.

Cladirea are 3 subsoluri, un parter, un mezanin, 18 etaje locuite si unul tehnic. Lucrarile au durat 16 luni, iar constructia a fost data in folosinta in 2003. Pretul: 50 de milioane de euro. In BRD Tower isi desfasoara activitatea peste 1000 de angajati si cladirea parca a devenit deja neincapatoare.

Pana in prezent in Capitala exista trei cladiri de birouri tip zgarie nori : BRD TOWER inalt de 87 de metri, Bucharest financial Plaza 83 de metri si Charles de Gaulle Plaza, 70 m.

In urmatorii ani insa si alte companii intentioneaza sa isi construiasca sedii asemanatoare. Langa BRD Tower se ridica deja sediul unei alte banci care ar putea sa-l depaseasca. In inaltime.

BIROURI "ZGARIE NORI " IN BUCURESTI

BRD Tower: 87 m

Bucharest Financial Plaza: 83 m

Charles de Gaulle Plaza: 70 m

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: