Mesajele romantice de Ziua indragostitilor pot contine virusi

Data publicarii: 12-02-2007 | Afaceri
VirusiExpertii in securitatea informatica avertizeaza ca mesajele de Sfantul Valentin cu subiecte de dragoste ar putea contine virusi disimulati, care pot afecta calculatoarele, informeaza pagina electronica breitbart.com. "Utilizatorii de calculatoare ar trebui sa fie atenti la orice mesaje romantice primite prin e-mail, deoarece multe dintre acestea ar putea contine virusi", a declarat reprezentantul companiei americane de securitate informatica PandaLabs, dupa ce compania a detectat cresterea frecventei de aparitie a unui virus numit Nurech.A.

Acest virus se ascunde in e-mailuri cu subiecte precum "Together You and I" sau "Til the End of Time Heart of Mine". Persoanele care deschid atasamentele cu extensia felicitare .exe pot sa-si infecteze calculatoarele.

Compania de securitate Symantec a anuntat ca a detectat un numar mare de mailuri care au un cal troian, program care contine sau instaleaza altele distructive pentru calculator. Reprezentantii Symantec au declarat ca aceasta este o noua versiune de cal troian, Peacomm sau "Storm Trojan".

"Autorii acestui virus mizeaza pe apropierea zilei de Sfantul Valentin si pe sensibilitatea utilizatorilor, folosind denumiri romantice, precum "Inima mea iti apartine", pentru mailurile virusate", a declarat specialistul de la Symantec, Orla Cox.

El a adaugat ca troianul "este, in mare parte, la fel ca inainte si singura diferenta consta in folosirea unui program de ambalare diferit, pentru a evita detectarea de catre producatorii de programe antivirus".

Direcotrul tehnic de la PandaLabs, Luis Corrons, i-a sfatuit pe utilizatori sa nu deschida niciun mail suspect, indiferent de ceea ce scrie ca ar contine. "In loc sa mizati pe instinct, lasati o solutie informatica de securitate sa decida daca este sigur sau nu sa deschideti mesajul", a precizat el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: