Instabilitatea politica reduce tranzactiile la Bursa din Sibiu

Data publicarii: 12-02-2007 | Finante-Banci
Instabilitatea politica reduce tranzactiile la Bursa din SibiuEvolutia pietei la termen de la Sibiu de saptamana trecuta a fost una contradictorie comparativ cu celelalte scurse din 2007, fiind tranzactionate doar 66.000 contracte futures si optiuni, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Dupa cum incepuse saptamana, ea parea a fi una favorabila investitiilor in derivate, a declarat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities. In mod neasteptat, lichiditate a scazut brusc, apatia cuprinzand atat piata la vedere cat si bursa la termen. Desi brusca, aceasta schimbare de atitudine isi poate gasi explicatii in instabilitatea politica, stiut fiind faptul ca investitorii autohtoni sunt destul de sensibili din acest punct de vedere".

Raportul euro/leu cu scadenta luna viitoare a a avut o evolutie relativ instabila, preturile necoborand totusi sub pragul 3,4 lei. Probabil ca pana la finele lunii cotatiile futures nu vor scadea sub nivelul mai sus-amintit avand in vedere decizia suprinzatoare de vineri a BNR privind reducerea dobanzii de politica monetara de la 8,75% la 8%. Preturile futures au crescut de la 3,4 - 3,4099 lei, la inceputul saptamanii la 3,4199 lei la finele ei.

Pentru jumatatea anului preturile au urcat la randul lor de la 3,4 la 3,4249 lei, in timp ce preturile de cotare pentru septembrie s-au mentinut la 3,4425 lei iar pentru decembrie la 3,5 lei. Interesanta este decizia unui cumparator de optiuni Call cu scadenta iunie, care a mizat pe depasirea pragului de 3,5 lei, el platind prime de 8 bani/optiune pentru un pret de exercitare de 3,46 lei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: