Romanii prefera produsele de lux

Data publicarii: 12-02-2007 | Economie
Romanilor le place sa traiasca luxos. O arata cifrele de pe facturile de plata pentru masini, haine sau bijuterii. Romanii cheltuiesc zeci si chiar sute de mii de euro pe produse de lux. Desi in fiecare an tot mai multe firme de renume mondial isi deschid reprezentante in tara noastra, specialistii spun ca aceasta piata este departe de a ajunge la saturatie. Masinile sunt cele care arata cel mai bine atractia romanilor pentru lux. Numarul autoturismelor de sute de mii de euro cumparate de romani creste de la un an la altul.

Industria hainelor si bijuteriilor de lux se dezvolta si ea. Magazinele cu haine si accesorii scumpe au impanzit piata autohtona, mai ales in Capitala.

Nici de bauturile fine nu lipsesc de pe masa romanilor amatori de lux. Produsele cu renume pe piata internationala devin si la noi din ce in ce mai cautate.

Si cum, in tara, romanii nu se prea pot bucura de turismul de lux, tot mai multi turisti isi petrec vacantele in strainatate pentru a se caza in hotelurile de renume.

Specialistii spun ca abia in trei sau patru ani brandurile de lux vor aparea si pe piata hoteliera din Romania.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: