TransferGo: Transferurile de bani din și spre România s-au dublat anul trecut

Data publicarii: 17-02-2020 | Finante-Banci
Activă pe iața din România încă din anul 2015, TransferGo este o companie specializată în transferul internațional de bani rapid, ușor, la costuri mici și în timp real. Transferurile intermediate de aceasta la nivel global în anul 2019 au depășit suma de 1 miliard de lire sterline în vreme ce numărul de clienți s-a dublat pe parcursul anului până la 1,8 milioane.

Cât privește piața autohtonă, potrivit datelor oficiale furnizate de TransferGo, în anul 2019 au fost efectuate peste jumătate de milion de transferuri operate către România, cele mai multe dintre acestea fiind efectuate prin intermediul aplicației mobile. De altfel, România a devenit și țara cu cea mai mare rată de utilizare a acestei aplicații, cu un procent de 80%. De asemenea, valoarea transferată către conturi autohtone s-a dublat în anul 2019 față de anul precedent.

„Utilizatorii români se numără printre clienții cei mai fideli ai noștri. Ei apreciază în special ușurința cu care pot trimite bani acasă și costurile rezonabile, care pot fi și cu 90% mai scăzute decât în cazul transferurilor bancare. În medie, un client român economisește 120 de lei în comisioane care le-ar fi plătit unor bănci, iar durata medie a transferului este de 2,5 ore. În 2020, ne propunem să dublăm baza noastră de clienți la nivel global, dar și în cazul clienților români”, a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion at TransferGo.

Compania TransferGo operează la nivel global în 55 de țări și oferă servicii rapide de transfer de bani la costuri mici sau chiar fără costuri pentru transferurile făcute prin serviciul gratuit TransferGo Free. Aplicațiile companiei sunt disponibile atât pentru persoane fizice cât și pentru companii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: