Cushman & Wakefield Echinox estimează o creştere a volumului de evaluări cu 15%

Data publicarii: 04-03-2020 | Imobiliare
Potrivit rapoartelor oficiale, în anul 2019, departamentul de evaluări a firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a evaluat proprietăți în valoare de 4,2 miliarde de euro. Pentru acest an, se estimează de asemenea o creștere a volumului proprietăților evaluate cu un procent de minim 15%.

“Din perspectiva evaluărilor, 2019 a fost un alt an cu creşteri semnificative în ceea ce priveşte piaţa imobiliară. Am sesizat o creştere în special pe segmentul spaţiilor logistice şi industriale, unde s-a consemnat şi cea mai importantă compresie a yield-urilor. Piaţa de retail a continuat să beneficieze de creşterea consumului populaţiei, menţinându-se astfel la rate de capitalizare inferioare clădirilor de birouri şi păstrându-şi potenţialul de creştere a chiriilor,” spune Bogdan Sergiu, Head of Valuation & Consulting la Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield este în prezent unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale cu peste 501.000 de angajați în 70 de țări. Compania ajută prin serviciile sale chiriașii, investitorii și proprietarii în optimizarea activelor și costurilor. Cushman & Wakefield a nregistrat venituri anuale de peste opt miliarde de dolari, serviciile principale oferite clienților fiind cele de consultanță în investiții și gestionarea activelor, consultanță cu privire la piețele de capital, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare.

În România, echipa de evaluări a Cushman & Wakefield Echinox este formată din opt membri care se bucură de o experiență medie de peste 16 ani în domeniul imobiliar. Acestora li se adaugă 20 de colaboratori specializați în rapoarte pentru garantarea împrumuturilor acordate persoane fizice și IMM-urilor, care acoperă sectorul evaluărilor la nivel național.

Printre clienții reprezentativi departamentului de evaluări al companiei se numără o serie de dezvoltatori imobiliari importanți din România precum Globalworth, Iulius Group, Lion’s Head Investments, NEPI Rockcastle, P3, Portland Trust, PPF Real Estate, Prime Kapital sau Sonae Sierra.