Cushman & Wakefield a intermediat achiziția Equest Logistic Park de către CTP

Data publicarii: 01-04-2020 | Imobiliare
Principalul dezvoltator și administrator de parcuri industriale din România și Europa Centrală și de Est, CTP, și-a extins portofoliul din vecinătatea capitalei prin achiziția Equest Logistic Park, amplasat pe autostrada A1 la Kilometrul 13, punctul zero al pieței logistice și industriale din țara noastră. Tranzacția a fost încheiată pentru aproximativ 30 milioane euro, parcul fiind achiziționat de la Forum Serdika.

Vânzătorul a fost asistat de către echipa Cushman & Wakefield Echinox condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant și Dan Spiru, Senior Analyst care au coordonat procesul de vânzare. Odată cu acestă tranzacție, echipa care a intermediat-o și-a consolidat poziția de lider în ceea ce privește intermedierea tranzacțiilor industriale și logistice în ultimul deceniu și jumătate.

„Această tranzacție reflectă tendinţa puternică de consolidare pe care o observăm în piața industrială şi logistică, o piaţă foarte activă. Investitorii de top achiziționează active care se integrează foarte bine din punct de vedere strategic în portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pieţei. Suntem încântați că am oferit consultanţă pentru proprietarii Equest Logistic Park în această tranzacție finalizată într-o perioadă cu multe provocări, care a implicat schimbări fără precendent în rutina zilnică, atât în ce priveşte aspectele sociale, cât şi legat de metodele de lucru. Ea demonstrează că piața încă este activă și că va depăşi obstacolele dificile, așa cum a făcut-o şi în trecut. Considerăm că piaţa este mult mai matură comparativ cu ultima situaţie în care ne-am confruntat cu provocări semnificative,” spune Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Parc logistic de clasa A cu o evoluție constant pozitivă de-a lungul timpului, Equest Logistic Park este și cel mai important pol logistic al țării. Fiecare dintre cele trei clădiri poate găzdui mai mulți chiriași, fiecare cu cerințe și spații diferite, motiv pentru care acestea se încadrează excelent în portofoliul vast al CTP.

„Tranzacția dovedeşte că piața logistică și industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piaţa din România. Ne așteptăm ca piața investițiilor industriale să continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe măsură ce depăşim provocările actuale cu care ne confruntăm,” adaugă Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.